Webshop 24/7 open (warmtepompen, pelletkachels, enzovoort) • Snelle levering bij online bestellingen • Wachtlijsten en wachttijden bij contactaanvragen: er komen meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat • Houd rekening met wachtrijen in de showroom tijdens piekmomenten • Informeer jezelf vooraf: opties, tips en aankoopadviezen warmtepomp en aankoopadviezen pelletkachel • Onvoorbereid = kan niet in crisistijd • Blijf vriendelijk tegen de zeldzaam beschikbare experts.
  1. Pelletkachel MeNext Foco Kim
    Aanbiedingsprijs 1149,- Normale prijs 1499,-
    Pelletkachel Menext / Kom foco

Pelletkachel kopen

Online een luxe en energiezuinige pelletkachel kopen om je woning te verwarmen, hier is BlueSolid....
Lees meer

Pelletkachel hoeveel kW?

Een pelletkachel kan verschillende hoeveelheden kilowattuur verbruiken. Dat wil dus zeggen dat hij verschillende hoeveelheden stroom kan verbruiken. Vooraf is het belangrijk vast te stellen wat je nodig hebt aan kW. Meer vermogen is namelijk niet altijd beter.

Allereerst zijn oppervlakte en inhoud (m2 en m3) relevant van de ruimte die je wilt verwarmen. Nu je de grootte weet, telt mee hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Een goed geïsoleerde ruimte scheelt behoorlijk in het aantal kW’s dat de kachel verbruikt. Gemiddeld genomen verbruikt een pelletkachel ongeveer 1kW per 10 m2 of 25 m3. Dit is het geval bij een plafondhoogte van 2,6 meter.

Uiteraard is het verstandig om niet te zwart-wit naar deze cijfers te kijken. Het is aan te raden om kleine marges te nemen. Elke kachel heeft weer andere kwaliteiten. Bekijk om die reden de productomschrijving per pelletkachel. Verder kun je gebruikmaken van filters op deze pagina. Selecteer het te verwarmen oppervlakte om de pelletkachels te tonen met de juiste hoeveelheid vermogen.

Een pelletkachel kopen en gasloos verwarmen

Een pelletkachel gebruikt houtpellets als brandstof voor een schone, constante verbranding, met een hoog rendement. Die optimale verbranding ontstaat door een perfecte balans tussen zuurstof en brandstof.

Voor gasloos verwarmen kun je een pelletkachel gebruiken als losstaande verwarmingsbron. Evengoed is het mogelijk om de kachel aan te sluiten op de CV-installatie. Zo zorg je voor een heerlijk en voordelig verwarmd huis.

Is een pelletkachel duurzaam? Over duurzaamheid en het duurzame karakter van verwarmingsbronnen bestaan veel discussies. Vast staat dat een pelletkachel vele malen schoner is dan een vervuilende houtkachel. Het gaat om enorme verschillen in energie-efficiëntie en fijnstofuitstoot.

Vanwege de superieure verbranding komt er nauwelijks houtrook vrij bij een pelletkachel. In gesloten toestellen komt er helemaal niets in de kamer. Daarom is een pelletkachel ‘groener’ dan de houtkachel en loont het als Nederland omschakelt. 

Pelletkachel CV

Het is mogelijk om een pelletketel als centrale verwarmingsbron te gebruiken. Op deze manier wordt je woning op een duurzame en geleidelijke manier verwarmd.

Een pelletkachel CV wordt ook wel een moederhaard genoemd. De pelletkachel moederhaard zorgt ervoor dat radiatoren door de hele woning worden gevoed met warmte. Dit brengt optimale comfort tegen lage energie kosten.

Houtpellets voor je pelletkachel kopen

Houtpellets zijn de brandstof van de pelletkachel die je gaat kopen. Pellets (houtkorrels) worden gemaakt door het samenpersen van zaagsel en water onder hoge druk. De kwaliteit van de houtpellets heeft grote impact op de peletkachel. Onder andere op het rendement en de levensduur. Vraag altijd welke houtpellets geschikt zijn voor de kachel als je een pelletkachel gaat kopen.

Bij de verbranding van sommige houtkorrels ontstaat chloorgas. Dit gas tast de branderpot en branderkamer van de kachel aan. Wij raden altijd aan om licht gekleurde houtkorrels als brandstof te gebruiken. Deze produceren minder chloorgas en werken minder vervuilend.

Pelletkachel kopen: waar kan ik dat het beste doen?

Als je een pelletkachel aanschaft moet je er op letten dat je hem niet bij een bouwmarkt koopt. Dat klinkt misschien gek, maar het is belangrijk om je pelletkachel te kopen bij een bedrijf met veel ervaring op het gebied van pelletkachels. Het aanschaffen van een pelletkachel is niet zomaar iets. Je wilt dus goed geadviseerd kunnen worden en ook echt even zien wat je aanschaft. De meeste bouwmarkten laten pelletkachels niet brandend zien en hebben verder ook weinig ervaring. Bij Bluesolid kun je een kijkje nemen in de showroom en adviseren we je graag over de beste keuze voor het aanschaffen van een pelletkachel.

Pelletkachel kopen: waar moet ik nog meer op letten?

Allereerst is het erg belangrijk om in acht te nemen dat het uiterlijk van een pelletkachel het allerbelangrijkste is. De kachel staat bij jou in huis en je kijkt er erg vaak tegenaan, dus je wilt wel dat het uiterlijk perfect is. Houd er hierbij ook rekening mee dat de kachel een tijdloos karakter heeft. Als jouw interieur verandert dan weet je zeker dat jouw pelletkachel ook in je woning past.

Pelletkachel prijzen

Bij BlueSolid kun je terecht voor pelletkachels in verschillende prijsklassen. Wij bieden verschillende pelletkachel aanbiedingen, goedkope pelletkachels en zelfs tweedehands pelletkachels. Maar ook voor het hogere segment kun je bij ons terecht. Ons assortiment bestaat uit pelletkachels voor alle wensen. 

Een pelletkachel online kopen bij BlueSolid

Als je een pelletkachel online gaat kopen, raden we je allereerst aan om onze keuzehulp te doorlopen. De keuzehulp is gebaseerd op meer dan 10 jaar ervaring en expertise in de duurzame verwarmingsbranche.

Op onze service & support-pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen. Heb je na het lezen van de service & support-artikelen nog steeds vragen? Dan staat onze deskundige klantenservice voor je klaar.

Wil je onze pelletkachels liever komen bekijken in onze sfeervolle showroom in Tolbert? Je bent van harte welkom. Ook kun je bij ons terecht voor airco's, warmtepompen, elektrische haarden en nog veel meer.

Nieuwe pelletkachel modellen 2020/2021

Voor het pelletkachel seizoen 2020/2021 heeft BlueSolid de volgende nieuwe modellen voor je in petto.

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid  Mignon

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid  MeNext

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid  Alessia

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid  JuliaNext

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid  Futura

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid  Easy