Schaarste verwacht in het najaar, met risico op piekprijzen! Koop voordelig in het voorjaar nu er (nog) voorraad is ✔ Pelletkachels  Warmtepompen

Pelletkachel kopen

Top 5 pelletkachels

 1. JuliaNext artel pelletkachel | BlueSolid
  Pelletkachel Artel Julia Next zwart
  Aanbiedingsprijs 1299,- Normale prijs 1345,-
 2. Pelletkachel aanbieding, Easy zwart | BlueSolid
  Pelletkachel Easy 7 kW zwart
  Aanbiedingsprijs 995,- Normale prijs 1199,-
 3. Pelletkachel Menext / Kom foco
  Pelletkachel MeNext van NextFire
  Aanbiedingsprijs 1149,- Normale prijs 1499,-

 

Online een luxe en energiezuinige pelletkachel kopen om je woning te verwarmen, hier is BlueSolid....
Lees meer

Welke pelletkachel kiezen

Welke pelletkachel kiezen? Je wil een pelletkachel kopen, maar je hebt nog geen idee welke. Wij helpen je op weg met ons overzicht pelletkachels. Zo zie je hierboven de actuele top 10.

Vervolgens kun je kijken hoeveel kW vermogen je nodig hebt. Verder zijn het geluidsniveau en het investeringsniveau van belang. We geven je hier alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te maken. 

Pelletkachel hoeveel kW vermogen?

Laten we allereerst kijken naar hoeveel kW vermogen. Een pelletkachel kan immers verschillende hoeveelheden kilowattuur verbruiken. Dat wil zeggen dat het apparaat diverse hoeveelheden stroom verbruikt. Daarom is het vooraf belangrijk om vast te stellen wat je nodig hebt aan kW.

Oppervlakte woonkamer meten

Meer vermogen lijkt gevoelsmatig beter, maar dat geldt lang niet altijd als de beste optie. Zo zijn de oppervlakte en de inhoud (m2 en m3) relevant van de woonkamer of ruimte die je wilt verwarmen. Meet dat eerst op. Nu je de grootte weet, telt mee hoe goed die ruimte geïsoleerd is.

Een goed geïsoleerde ruimte scheelt behoorlijk in het aantal kW’s dat de kachel verbruikt. Gemiddeld genomen verbruikt een pelletkachel ongeveer 1kW per 10 m2 of 25 m3. Dit is dan het geval bij een 'normale' plafondhoogte van 2,6 meter.

Waak voor overcapaciteit

Uiteraard is het verstandig om niet al te zwart-wit naar deze cijfers te kijken. Het is aan te raden om kleine marges te nemen. Let bijvoorbeeld op die isolatiegraad. Bij een slecht geïsoleerd huis kies je sneller voor een kW extra dan bij een goed geïsoleerd huis.

Overdrijf niet: bij overcapaciteit wordt het heel snel té warm in de kamer. Bekijk per kachel de productomschrijving en de specificaties. 

Welke pelletkachel is het stilst?

Naast het vermogen zijn kopers nieuwsgierig naar het geluidsniveau. Want, welke pelletkachel is het stilst? Er zijn verschillende generaties kachels met verschillende pelletmotoren. Die motoren helpen bij de automatische dosering van de pellets die in de branderbak vallen.

Pelletmotor: puls of continu

Pelletmotoren vormen een groot gemak ten opzichte van houtkachels, waar je zelf steeds moet doseren. Alleen de soort pelletmotor heeft invloed op het (normale) geluid dat het apparaat maakt. Een traditioneel pulserende motor werkt als een start-/stopsysteem. De motor start op, de motor stopt, enzovoort. Hiervoor maakt het apparaat toeren.

Dit pulseren levert een zacht geluidje op. Met de TV aan hoor je het misschien niet eens. Sommige mensen vinden het zelfs charmant. Anderen willen liever een pelletmotor die minder toeren maakt. Dat kan bij een continu draaiende pelletmotor. Een kachel met zo'n continu-pelletmotor is daardoor een stuk stiller. BlueSolid heeft kachels met beide pelletmotoren, bekijk per kachel de specificatie.

Gesloten of open kachel

We beschikken over kachels die volledig luchtdicht zijn naar de kamer toe: gesloten uitvoeringen. Daarnaast bieden we exemplaren met openingen. De gesloten uitvoeringen zijn stiller. Het investeringsniveau hangt daarmee samen, net als bij de pelletmotor vaak het geval is. De kachels met een geluidje zijn vaak net iets voordeliger. 

Aanvullend op keuzes als puls of continu en gesloten of open kun je voor Silent Stop kiezen. De pelletkachel MeNext heeft die functie. De kachel is dan ook nog eens stiller bij het uitblazen als je de kachel uitzet. Dit terwijl bijna alle kachels, hoe stil ook tijdens het branden, lawaai maken bij het uitblazen. De MeNext vormt daar dus een zeldzame uitzondering op. Een kachel met Silent Stop is top. 

Pelletkachel kopen: waar kan ik dat het beste doen?

Welke pelletkachel is het beste? En waar kan ik die dan het beste kopen? Welke pelletkachel het beste is, hangt af van jouw situatie. Denk maar aan het oppervlakte, je gewenste geluidsniveau en je investeringsbereidheid.

Online keuzehulp

Via onze 'Nu minder gas'-keuzehulp krijg je de beste pelletkachels voor jouw situatie te zien. Kies in die keuzehulp het oppervlakte en je ziet onze aanbevolen opties. Welke pelletkachel kiezen is vanaf nu geen vraagstuk meer. 

Als je een kachel aanschaft, moet je er op letten dat je die niet bij een bouwmarkt koopt. Kijk ook uit met showroombezoek. Een bouwmarkt of showroom bezoeken kan leiden tot de verkeerde keuze. Het aanschaffen van een kachel is niet zomaar iets. Je wil de goede keuze maken. Via een online keuzehulp selecteer je de passende kachel. Lekker lui vanaf de bank, zonder verplicht bezoek en zonder verplichte reis vol obstakels. 

Nadeel bouwmark

Verkopers kunnen je nooit in één gesprekje compleet vertellen wat je moet weten. Misschien zijn daar nog andere wachtenden. Je loopt dus het risico op onvolledige informatie. Een verkoper is geen robot en kan niet elke keer aan alles denken. Een detail wordt zo gemist. Misschien zelfs bewust, aangezien een verkoper wil 'sturen' naar een bepaalde aankoop. Fysieke verkopers moeten soms van bepaalde modellen af die in de winkel staan. 

Informeer jezelf online en bestel online, zonder druk, tijdsdruk en drukte. BlueSolid is marktleider in Nederland als de grootste online verkoper. Tienduizenden anderen gingen je voor. Met de unieke ervaring en expertise van grondlegger 'Johan de Pelletkachelman' weet je dat enkel de beste kachels geselecteerd zijn. Dit geeft vertrouwen voor een solide aankoop: BlueSolid. Schaf zonder druk van de verkoper je eigen passende kachel aan. 

Pelletkachel kopen: waar moet ik nog meer op letten?

Even los van vermogen, geluid en budget: er zijn meer zaken om nog op te letten. De afvoermethode en het uiterlijk van het apparaat zelf. Niet elke afvoer is mogelijk. En het oog wil ook wat. Wat de afvoermethode betreft: ga je door de gevel of door het dak? In beide gevallen moet je eerst een stuk omhoog. Het is onveilig om gelijk vanuit de kachel door de gevel te gaan. We gaan dus sowieso een stuk omhoog. 

Afvoer

Dan zijn er kopers die dan alsnog door de gevel willen. Maar let op: zelfs al is er bijna geen houtrook, je kunt klachten krijgen van buren. En dan moeten we er natuurlijk bij vermelden: gemeentes kunnen dergelijke geveldoorvoeren gedogen of verbieden. Een keuze voor een geveldoorvoer is wat dat aangaat op eigen risico. Door het dak zit je goed, maar kopers vinden een geveldoorvoer vaak aantrekkelijker en makkelijker. 

Mooie pelletkachel

Als we het dan toch over aantrekkelijk hebben, het design van de kachel zelf telt evengoed. De kachel staat bij jou in huis en je kijkt er heel vaak tegenaan. Dan wil je wel dat het een mooi apparaat is. Vandaar is 'de beste pelletkachel' weleens een subjectief iets. De mooie MeNext heeft een Silent Stop, maar misschien wil jij wel een ronde kachel met een normaal geluid. De kachels van BlueSolid hebben hoe dan ook een tijdloos karakter en passen naadloos in elk interieur. 

Pelletkachel prijzen

Bij BlueSolid kun je terecht voor pelletkachels in verschillende prijsklassen. Wij bieden verschillende pelletkachel aanbiedingen, goedkope pelletkachels en zelfs tweedehands pelletkachels. Maar ook voor het hogere segment kun je bij ons navigeren. Ons assortiment bestaat uit pelletkachels voor alle wensen. De kampioen MeNext heeft de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Minder gas verbruiken is daarmee snel gerealiseerd.

Een pelletkachel kopen en gasloos verwarmen: duurzaam?

Onze kachels gebruiken houtpellets als brandstof voor een schone, constante verbranding, met een hoog rendement. Die optimale verbranding ontstaat door een perfecte balans tussen zuurstof en brandstof. Voor gasloos verwarmen kun je dus een pelletkachel gebruiken, als losstaande verwarmingsbron. Evengoed is het mogelijk om een kachel aan te sluiten op de bestaande CV-installatie. Zo zorg je voor een heerlijk en voordelig verwarmd huis.

Kachel op pellets 

Is zo'n kachel op pellets duurzaam? Over duurzaamheid en het duurzame karakter van verwarmingsbronnen bestaan veel discussies. Vast staat dat de kachel op pellets vele malen schoner is dan een vervuilende houtkachel. Het gaat om enorme verschillen in energie-efficiëntie en fijnstofuitstoot. Onze houtpellets zijn speciaal samengesteld, samengeperst en ontdaan van vrijwel elk vervuilend element. Dat is bij lompe houtblokken wel anders. 

Vanwege de superieure verbranding komt er nauwelijks houtrook vrij bij een pelletkachel (buurvriendelijk). In gesloten toestellen komt er ook helemaal niets in de kamer. Om die reden is een pelletkachel ‘groener’ dan de houtkachel en loont het als Nederland omschakelt. Plus, onze houtpellets zijn afkomstig uit extra aangeplante productiebossen. De bossen worden bovendien aangevuld. Daardoor ben je ook boomvriendelijk bezig met een kachel op pellets van BlueSolid. 

Aanbieding houtpellets kopen

De pellets zijn als het ware kleine korrels van ultiem zaagsel. De kwaliteit van deze pellets heeft grote impact op de kachel. Onder andere op het rendement en de levensduur. Vandaar raden we enkel onze lichtgekleurde, hoogwaardige en goedgekeurde pellets aan. Donkere alternatieven lijken soms voordeliger. En pellets zijn pellets toch? Nee: de ene pellet produceert stukken meer chloorgas dan de ander. Vervuilend chloorgas tast de branderpot en branderkamer aan.

Goedkoop wordt dan duurkoop, aangezien de kachel dan sneller storingen en problemen krijgt. Voor een vlotte, fijne verbranding koop je houtpellets van een goede kwaliteit. Dit is alsnog flink voordeliger dan stoken op gas. En voordeliger dan slechte pellets die je kachel aantasten. Het kiezen voor slechte pellets is op eigen risico, je bent geïnformeerd over het nadeel. Het loont in alle opzichten om voor de beste pellets te kiezen. Dat is pas een 'aanbieding'. Kies met verstand.

Pelletkachel CV of kanalisatie

Het is mogelijk om een pelletketel als centrale verwarmingsbron te gebruiken. Op deze manier wordt je woning op een duurzame en geleidelijke manier verwarmd. Een 'pelletkachel CV' wordt ook wel een moederhaard genoemd. De moederhaard zorgt ervoor dat radiatoren door de hele woning worden gevoed met warmte. Dit brengt optimaal comfort tegen lage energiekosten.

Het investeringsniveau bij aanschaf ligt wel een stuk hoger dan bij 'los' een kachel voor de woonkamer.

Een pelletkachel online kopen bij BlueSolid

Doorloop eerst de genoemde keuzehulp als je een pelletkachel online gaat kopen. De speciale keuzehulp is gebaseerd op decennialange ervaring en expertise als voorbeeld in de duurzame verwarmingsbranche. Selecteer het te verwarmen oppervlakte om de pelletkachels te tonen met de juiste hoeveelheid vermogen.

Als A-merk in pelletkachels bieden we enkel de topselectie uit Europa. Elke kachel heeft weer andere kwaliteiten. Bekijk om die reden de productomschrijving per pelletkachel. Klik je voorkeur aan voor meer informatie, speficicaties en downloads. Verder kun je gebruikmaken van de top 10 op deze pagina. 

Via 'Service' bovenin het menu beantwoorden we de meestgestelde vragen. Daar staan eveneens diverse aankoopadviezen. Tot slot adviseren we je om onze blogs te lezen. Wil je de pelletskachel van je voorkeur nog komen bekijken bij ons fysieke afhaalpunt in Tolbert? Dat kan tijdens de speciale kijkuren op woensdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Populaire pelletkachel modellen 2022/2023

Van het gas af in 2022/2023? Een verstandig besluit, omdat gas vaak duur is en je afhankelijk bent van buitenlandse invloeden. Met onze oplossingen ga je goedkoop tot 80%, 90% of zelfs 100% van het gas af. 

Vooral nextfire®-kachels zijn elk seizoen populair. Dit zijn kachels als de MeNext en de JuliaNext. Verder zien we veel interesse in de Mignon/Alessia, de Easy en de Futura. Voor het pelletkachel seizoen 2022/2023 heeft BlueSolid de volgende populaire modellen voor je in petto.

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid Mignon

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid MeNext 

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid Alessia

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid JuliaNext

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid Futura

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid Easy