megaveel showroom-voordeel op 2e hands pelletkachels (weg = weg) | Openingstijden | pelletkachel kopen in juli = 100 euro korting op pellets (geldt voor aankoop kachel inclusief installatie: NextGen, NextWoody & NextElite)

Pelletkachel

Top 5 pelletkachels

 1. Met concentrische bovenafvoer
  A+
  NextElite pelletkachel met concentrische afvoer
  1549,- 1769,-
 2. 100% sfeer
  A+
  Pelletkachel Nextwoody
  1699,- 1800,-
 3. Met Silent stop
  A+
  Pelletkachel NextGen van Artel
 4. Bovenafvoer optioneel
  A+
  Pelletkachel Menext / Kom foco
  1059,- 1499,-
 5. Klassieker
  A+
  JuliaNext artel pelletkachel | BlueSolid

 

Veelgestelde pelletkachel vragen

Kan pelletkachel zonder schoorsteen? Wat voor rookkanaal?
Hoeveel kost het om een pelletkachel te installeren?
Is een pelletkachel goedkoper dan gas?
Kan een pelletkachel het hele huis verwarmen?
Hoeveel zakken pellets per winter?

Online een luxe en energiezuinige pelletkachel kopen om je woning te verwarmen, hier is BlueSolid....
Lees meer

Welke kachel kiezen

Welke pelletkachel kiezen? Je wil een pelletkachel kopen, maar je hebt nog geen idee welke. Wij helpen je op weg met ons overzicht pelletkachels. Zo zie je hierboven de actuele top 10.

Vervolgens kun je kijken hoeveel kW vermogen je nodig hebt. Verder zijn het geluidsniveau en het investeringsniveau van belang. We geven je hier alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te maken. 

Hoeveel kW vermogen?

Laten we eerst even kijken naar hoeveel kW vermogen. Een pelletkachel verbruikt verschillende hoeveelheden kilowattuur. Dat betekent dus dat het apparaat diverse hoeveelheden stroom verbruikt. Daarom is het vooraf van belang om vast te stellen wat je minimaal nodig hebt aan kW.

Oppervlakte woonkamer meten

Meer vermogen is altijd welkom, maar met minder vermogen moet je oppassen. Je wil namelijk niet dat de kachel de ruimte niet warm krijgt. Daarom zijn de oppervlakte en de inhoud (m2 en m3) relevant van de woonkamer (of ruimte) die je wilt verwarmen. Meet dat eerst op.

Nu je de grootte weet, telt mee hoe goed die ruimte geïsoleerd is.

Een goed geïsoleerde ruimte scheelt behoorlijk in het aantal kW’s dat de kachel verbruikt. Gemiddeld genomen verbruikt een pelletkachel ongeveer 1kW per 10 m2 of 25 m3. Dit is dan het geval bij een 'normale' plafondhoogte van 2,6 meter.

Overcapaciteit is nu prima

Uiteraard is het verstandig om niet al te zwart-wit naar deze cijfers te kijken. Het is aan te raden om wat marges te nemen. Let bijvoorbeeld op die isolatiegraad. Bij een slecht geïsoleerd huis kies je sneller voor extra kW dan bij een goed geïsoleerd huis. Bekijk per kachel de productomschrijving en de specificaties. 

Overcapaciteit is nu prima. Nu, want vroeger wilden mensen dat niet. De kachel maakte lawaai als de kachel uitging (wanneer het warm genoeg was). Tegenwoordig hebben moderne pelletkachels een Silent Stop. De kachel gaat stiller uit en gaat automatisch weer aan als het weer warmer mag. Ideaal. 

Pelletkachel kopen

Welke is het stilst?

Naast het vermogen zijn kopers nieuwsgierig naar het geluidsniveau. Want, welke pelletkachel is het stilst? Er zijn verschillende generaties kachels met verschillende pelletmotoren. Die motoren helpen bij de automatische dosering van de pellets die in de branderbak vallen.

Pelletmotor: puls of continu

Pelletmotoren vormen een groot gemak ten opzichte van houtkachels, waar je zelf steeds moet doseren. Alleen de soort pelletmotor heeft invloed op het (normale) geluid dat het apparaat maakt. Een traditioneel pulserende motor werkt als een start-/stopsysteem. De motor start op, de motor stopt, enzovoort. Hiervoor maakt het apparaat toeren.

Dit pulseren levert een zacht geluidje op. Met de TV aan hoor je het misschien niet eens. Sommige mensen vinden het zelfs charmant. Anderen willen liever een pelletmotor die minder toeren maakt. Dat kan bij een continu draaiende pelletmotor. Een kachel met zo'n continu-pelletmotor is daardoor een stuk stiller. BlueSolid heeft kachels met beide pelletmotoren, bekijk per kachel de specificatie.

Gesloten of open kachel

We beschikken over kachels die volledig luchtdicht zijn naar de kamer toe: gesloten uitvoeringen. Daarnaast bieden we exemplaren met openingen. De gesloten uitvoeringen zijn stiller. Het investeringsniveau hangt daarmee samen, net als bij de pelletmotor vaak het geval is. De kachels met een geluidje zijn vaak net iets voordeliger. 

Aanvullend op keuzes als puls of continu en gesloten of open kun je voor Silent Stop kiezen. De pelletkachels NextGen 9 en NextElite hebben die functie. De kachel is dan ook nog eens stiller bij het uitblazen als je de kachel uitzet. Dit terwijl bijna alle kachels, hoe stil ook tijdens het branden, lawaai maken bij het uitblazen. De NextGen 9 en de NextElite vormen daar dus de zeldzame uitzonderingen op. Een kachel met Silent Stop is top. 

Pelletkachel kopen: waar kan ik dat het beste doen?

Welke pelletkachel is het beste? En waar kan ik die dan het beste kopen? Welke pelletkachel het beste is, hangt af van jouw situatie. Denk maar aan het oppervlakte, je gewenste geluidsniveau en je investeringsbereidheid.

Online keuzehulp

Via onze 'Nu minder gas'-keuzehulp krijg je de beste pelletkachels voor jouw situatie te zien. Kies in die keuzehulp het oppervlakte en je ziet onze aanbevolen opties. Welke pelletkachel kiezen is vanaf nu geen vraagstuk meer. 

Als je een kachel aanschaft, moet je er op letten dat je die niet bij een bouwmarkt koopt. Kijk ook uit met showroombezoek. Een bouwmarkt of showroom bezoeken kan leiden tot de verkeerde keuze. Het aanschaffen van een kachel is niet zomaar iets. Je wil de goede keuze maken. Via een online keuzehulp selecteer je de passende kachel. Lekker lui vanaf de bank, zonder verplicht bezoek en zonder verplichte reis vol obstakels. 

Nadeel bouwmarkt

Verkopers kunnen je nooit in één gesprekje compleet vertellen wat je moet weten. Misschien zijn daar nog andere wachtenden. Je loopt dus het risico op onvolledige informatie. Een verkoper is geen robot en kan niet elke keer aan alles denken. Een detail wordt zo gemist. Misschien zelfs bewust, aangezien een verkoper wil 'sturen' naar een bepaalde aankoop. Fysieke verkopers moeten soms van bepaalde modellen af die in de winkel staan. 

Informeer jezelf online en bestel online, zonder druk, tijdsdruk en drukte. BlueSolid is marktleider in Nederland als de grootste online verkoper. Tienduizenden anderen gingen je voor. Met de unieke ervaring en expertise van grondlegger 'Johan de Pelletkachelman' weet je dat enkel de beste kachels geselecteerd zijn. Dit geeft vertrouwen voor een solide aankoop: BlueSolid. Schaf zonder druk van de verkoper je eigen passende kachel aan. 

Welke pelletkachel kiezen

Waar moet ik op letten bij de aanschaf ?

Even los van vermogen, geluid en budget: er zijn meer zaken om nog op te letten. De afvoermethode en het uiterlijk van het apparaat zelf. Niet elke afvoer is mogelijk. En het oog wil ook wat. Wat de afvoermethode betreft: ga je door de gevel of door het dak? In beide gevallen moet je eerst een stuk omhoog. Het is onveilig om gelijk vanuit de kachel door de gevel te gaan. We gaan dus sowieso een stuk omhoog. 

Afvoer

Dan zijn er kopers die dan alsnog door de gevel willen. Maar let op: zelfs al is er bijna geen houtrook, je kunt klachten krijgen van buren. En dan moeten we er natuurlijk bij vermelden: gemeentes kunnen dergelijke geveldoorvoeren gedogen of verbieden. Een keuze voor een geveldoorvoer is wat dat aangaat op eigen risico. Door het dak zit je goed, maar kopers vinden een geveldoorvoer vaak aantrekkelijker en makkelijker. 

Mooie pelletkachel

Als we het dan toch over aantrekkelijk hebben, het design van de kachel zelf telt evengoed. De kachel staat bij jou in huis en je kijkt er heel vaak tegenaan. Dan wil je wel dat het een mooi apparaat is. Vandaar is 'de beste pelletkachel' weleens een subjectief iets. De mooie NextGen 9 heeft een Silent Stop, maar misschien wil jij wel een ronde kachel met een normaal geluid. De kachels van BlueSolid hebben hoe dan ook een tijdloos karakter en passen naadloos in elk interieur. 

Advies materiaal houtkachel op pellets 

BlueSolid geeft advies over het materiaal om bij je kachel te kopen. Dit advies is gebaseerd op talloze datatesten met duizenden kachels. Zo weten we welk materiaal belangrijk is in de combi met het apparaat. Ten eerste wijzen we op een ‘filter’ (katalysator) tegen rook en geur. Ten tweede gaan we in op speciaal hout als versiering in de kachel. Meer informatie nodig over afvoer methodes voor pelletkachels, bezoek onze blog "Welke pelletkachel afvoer moet ik kiezen"

Filter - Katalysator 

In de normale spreektaal is dit een filter gaan heten, maar het is in feite een katalysator: we hebben het hier over de Pellet-ABC katalysator tegen stank en schadelijke stoffen. Dit materiaal kun je toevoegen aan je bestelling en dat raden we van harte aan. Je doet jezelf er een plezier mee, want je kunt voortaan zonder schuldgevoel stoken. 

Het filter onttrekt de schadelijke stoffen. Daardoor zadel je buren niet op met gevaarlijke rook. Een bijkomend voordeel is dat je niets meer ruikt van de houtrook. Vroeger kwam er nog weleens kritiek op de kachels vanwege de ‘stank’. Dat is nu geen onderwerp meer, de kachel is voortaan geurvrij. Alsof je een gas-CV-ketel aan hebt staan. De pellet-ABC is wekelijks eenvoudig schoon te maken met water en droogt in de lucht.

Houtblokken

BlueSolid heeft speciale WoodFriend houtblokken. Deze houtblokken hebben de rol van decoratiehout in je kachel. Je kachel lijkt vervolgens op een houtkachel: de sfeer van een houtkachel en tegelijkertijd het gemak dat je gewend bent.

Pelletkachel prijzen

Bij BlueSolid kun je terecht voor pelletkachels in verschillende prijsklassen. Wij bieden verschillende pelletkachel aanbiedingen, goedkope pelletkachels en zelfs tweedehands pelletkachels. Maar ook voor het hogere segment kun je bij ons navigeren. Ons assortiment bestaat uit pelletkachels voor alle wensen. De kampioen NextGen 9 heeft de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Minder gas verbruiken is daarmee snel gerealiseerd.

Een pelletkachel kopen en gasloos verwarmen: duurzaam?

Onze kachels gebruiken houtpellets als brandstof voor een schone, constante verbranding, met een hoog rendement. Die optimale verbranding ontstaat door een perfecte balans tussen zuurstof en brandstof. Voor gasloos verwarmen kun je dus een pelletkachel gebruiken, als losstaande verwarmingsbron. Evengoed is het mogelijk om een kachel aan te sluiten op de bestaande CV-installatie. Zo zorg je voor een heerlijk en voordelig verwarmd huis.

Kachel op pellets 

Is zo'n kachel op pellets duurzaam? Over duurzaamheid en het duurzame karakter van verwarmingsbronnen bestaan veel discussies. Vast staat dat de kachel op pellets vele malen schoner is dan een vervuilende houtkachel. Het gaat om enorme verschillen in energie-efficiëntie en fijnstofuitstoot. Onze houtpellets zijn speciaal samengesteld, samengeperst en ontdaan van vrijwel elk vervuilend element. Dat is bij lompe houtblokken wel anders. 

Vanwege de superieure verbranding komt er nauwelijks houtrook vrij bij een pelletkachel (buurvriendelijk). In gesloten toestellen komt er ook helemaal niets in de kamer. Om die reden is een pelletkachel ‘groener’ dan de houtkachel en loont het als Nederland omschakelt. Plus, onze houtpellets zijn afkomstig uit extra aangeplante productiebossen. De bossen worden bovendien aangevuld. Daardoor ben je ook boomvriendelijk bezig met een kachel op pellets van BlueSolid. 

Aanbieding houtpellets kopen

De pellets zijn als het ware kleine korrels van ultiem zaagsel. De kwaliteit van deze pellets heeft grote impact op de kachel. Onder andere op het rendement en de levensduur. Vandaar raden we enkel onze lichtgekleurde, hoogwaardige en goedgekeurde pellets aan. Donkere alternatieven lijken soms voordeliger. En pellets zijn pellets toch? Nee: de ene pellet produceert stukken meer chloorgas dan de ander. Vervuilend chloorgas tast de branderpot en brander kamer aan.

Goedkoop wordt dan duurkoop, aangezien de kachel dan sneller storingen en problemen krijgt. Voor een vlotte, fijne verbranding koop je houtpellets van een goede kwaliteit. Dit is alsnog flink voordeliger dan stoken op gas. En voordeliger dan slechte pellets die je kachel aantasten. Het kiezen voor slechte pellets is op eigen risico, je bent geïnformeerd over het nadeel. Het loont in alle opzichten om voor de beste pellets te kiezen. Dat is pas een 'aanbieding'. Kies met verstand.

katalysator pelletkachel houtrook geur bluesolid

Hebben pelletkachels nog toekomst 

Soms zijn mensen benieuwd: hebben pelletkachels nog toekomst? Zeker is dat het geval. Onze high-end kachels lijken net houtkachels qua vlam, de sfeer en het geluid (heerlijk stil). Het grote verschil zit in de toekomst: onze kachels zijn enorm schoon. Ze voldoen aan alle eisen en doorstaan elke keuring.

Niet elke verwarmingsbron op pellets kun je zo bestendig noemen. De zekerheid bij BlueSolid ligt aan de innovatie, die continu doorgaat. De engineers van BlueSolid kwamen bijvoorbeeld met de eerste en echte Pellet-ABC, After Burning Catalysator. Hierdoor wordt zelfs het laatste restje houtrook ‘aangepakt’.

De katalysator haalt de vervuilende stoffen uit de rook. Daarna werkt deze kachel qua afvoerbeeld als een soort gas-CV-ketel. Je ziet ‘rookpluimen’ (condens) uit de afvoer komen. Intussen heeft de kachel wel de charme van een houtkachel. En nog klaar voor de toekomst ook. Een veilig, verstandig besluit.

Geur houtrook compleet verdwenen

Hebben pelletkachels nog toekomst? Absoluut. Allereerst omdat de kachel dus zo goed voldoet aan eisen. Ten tweede omdat de kachel met katalysator simpelweg overlast opheft. Oftewel, de buren zijn blij. De geur van houtrook is compleet verdwenen. De buren merken niet dat de kachel aan staat.

Hoe lang mag je nog een pelletkachel gebruiken?

Verwarming die gasloos, geurloos en goedkoop is: veel mensen willen dat. Maar hoe lang mag je nog een pelletkachel gebruiken? Nog heel lang! Voor de toekomst zijn er eisen gesteld waar BlueSolid nu al aan voldoet. Je kunt extreem lang zeker zijn van deze stabiele verwarmingsbron, een zegen voor je kamer. Zet de kachel op 22 graden en geniet van heerlijke warmte. Je hoeft niet in de kou te zitten. 

‘Zet ook de knop om’, zo luidt ons advies. Zet ook de knop om naar 22 graden. Want gasloos en geurloos verwarmen kan gewoon goedkoop. Gebruik een kachel op pellets en pak je comfort.

Pelletkachel CV of kanalisatie

Het is mogelijk om een pelletketel als centrale verwarmingsbron te gebruiken. Op deze manier wordt je woning op een duurzame en geleidelijke manier verwarmd. Een 'pelletkachel CV' wordt ook wel een moederhaard genoemd. De moederhaard zorgt ervoor dat radiatoren door de hele woning worden gevoed met warmte. Dit brengt optimaal comfort tegen lage energiekosten.

Het investeringsniveau bij aanschaf ligt wel een stuk hoger dan bij 'los' een kachel voor de woonkamer.

Een pelletkachel online kopen bij BlueSolid

Doorloop eerst de genoemde keuzehulp als je een pelletkachel online gaat kopen. De speciale keuzehulp is gebaseerd op decennialange ervaring en expertise als voorbeeld in de duurzame verwarmingsbranche. Selecteer het te verwarmen oppervlakte om de pelletkachels te tonen met de juiste hoeveelheid vermogen.

Als A-merk in pelletkachels bieden we enkel de topselectie uit Europa. Elke kachel heeft weer andere kwaliteiten. Bekijk om die reden de productomschrijving per pelletkachel. Klik je voorkeur aan voor meer informatie, specificaties en downloads. Verder kun je gebruikmaken van de top 5 op deze pagina. 

Via 'Service' bovenin het menu beantwoorden we de meestgestelde vragen. Daar staan eveneens diverse aankoopadviezen. Tot slot adviseren we je om onze blogs te lezen. Wil je de pelletkachel van je voorkeur nog komen bekijken bij ons fysieke afhaalpunt in Tolbert? Dat kan tijdens de speciale kijkuren op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur én van 13.00 tot 16.00 uur.

Wellness-beleving in huis door geuren

Een echte trend voor 2024 is het wellness-inlegblok van BlueSolid. Dit inlegblok kun je in je kachel zetten en biedt de mogelijkheid tot het opgieten van geuren. Denk dan aan harmoniserende, kalmerende of stimulerende geuren. Daarmee haal je de wellness-beleving in huis. Wellness en verwarmen in één: je zet het apparaat aan en je giet onze etherische oliën op het inlegblok. 

Gezondheid in huis wordt gezien als belangrijk thema. De speciale geuren geven je een goed gevoel. Je voelt je beter wanneer je die heerlijke geuren inademt. De kamer vult zich geleidelijk met een ware zen-beleving. Je komt tot rust, je wordt kalm(er). De oliën verdampen door de warmte van onderen, vanuit de kachel. Een gaaf samenspel dat een prettige beleving garandeert.

Stel je voor dat er visite langskomt, of je viert een verjaardag. Beeld je in dat iedereen een heel fijn gevoel ervaart. Omdat het zo lekker warm is in huis. En omdat het echt zó lekker ruikt. Een ultieme combi om mensen zich snel thuis te laten voelen. En een stimulerende geur kan evengoed weleens van pas komen. Kies voor harmonie, kalmte of een andere 'vibe'. 

De PelletWellness Geurdrager is een uitvinding en ontwikkeling van BlueSolid, marktleider in de Benelux.

Populaire modellen 2024/2025

Van het gas af in 2024/2025? Een verstandig besluit, omdat gas vaak duur is en je afhankelijk bent van buitenlandse invloeden. Met onze oplossingen ga je goedkoop tot 80%, 90% of zelfs 100% van het gas af. 

Vooral nextfire®-kachels zijn elk seizoen populair. Dit zijn kachels als de NextElite, NextWoody en de NextGen. Verder zien we interesse in de MeNext en JuliaNext. Voor het pelletkachelseizoen 2024/2025 heeft BlueSolid de volgende populaire modellen voor je in petto.

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid NextElite

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid NextWoody 

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid NextGen 

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid MeNext 

Nieuwe pelletkachel modellen blueSolid JuliaNext 

x
Hulp nodig? Ik leid u naar de juiste informatie.
Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.