Schaarste verwacht in het najaar, met risico op piekprijzen! Koop voordelig in het voorjaar nu er (nog) voorraad is ✔ Pelletkachels  Warmtepompen
Airco installatie en montage

Airco installatie en montage

Een airco installeren kun je laten doen door onze vakkundige monteurs. Je kunt kiezen uit een...
Lees meer

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Airco installeren

BlueSolid® verzorgt het installeren en monteren van de airconditioning. Een airco kopen is een fantastische keuze (verkoeling!), vervolgens heb je een installateur nodig. Je kunt de installateur meebestellen door een Easy, Moderate of Difficult Airco Installatie te kiezen. Zo weet je vooraf de all-in prijs voor het installeren van de airco. Dat is wel zo prettig natuurlijk.

Installeren en monteren airco, van Easy tot Difficult

Wil je de airco laten installeren en helemaal niets zelf doen? Bekijk eerst hoeveel kamers je wilt verkoelen. Gaat het om één kamer, dan heb je één binnendeel (een wandairco binnen) nodig. Als de inhoud van het Easy-installatiepakket met jouw situatie overeenkomt, kun je daarvoor kiezen. Bij twee kamers (twee binnendelen, twee wandairco’s binnen) kijk je bij Moderate. Tot slot krijgt Airco Installatie Difficult de voorkeur bij een trio (3 binnendelen).

Een airco installeren met één binnendeel is meestal relatief ‘makkelijk’. Installateurs met ervaring kunnen het eventueel zelf doen en bij BlueSolid het montagemateriaal bestellen. De uiteindelijke inbedrijfstelling (meten, controleren en accorderen) dient altijd door gecertificeerde monteurs te geburen. BlueSolid kan de inbedrijfstelling voor je verzorgen.

Offerte installeren en monteren airco aanvragen

Soms hangt de prijs van een airco laten installeren af van de unieke situatie. Vraag een offerte aan als jouw situatie afwijkt van de situatieschetsen Easy, Moderate of Difficult. We doen ons best om je een aantrekkelijk voorstel te doen, gebaseerd op jouw situatie.

Een airco kopen

Wil je een airco kopen, bepaal dan of je dit mét of zónder installatiemateriaal doet. Als je met installatiemateriaal doet, kun je vervolgens kiezen uit (bijvoorbeeld) 3 meter/6 meter. Dit gaat om de afstand tussen het binnendeel en het buitendeel van de split-unit airco. Daarna bepaal je of je de airco laat installeren of de airco zelf installeert. Enkel inbedrijfstelling is optioneel.