Pelletkachel

Heb je vragen over pelletkachels bezoek dan onze kennis centrum over dit product

Kan het door de pelletkachel te warm worden in de kamer?

Het kan gebeuren dat de temperatuur hoger wordt dan ingesteld

'DEP SIC FAIL': wat als de pelletkachel geen pellets laadt?

De pelletmotor draait niet meer omdat stroom is onderbroken.

Wat betekent de melding 'COOL FIRE' bij de pelletkachel?

Deze melding geeft de pelletkachel weer wanneer er een stoom onderbreking is geweest terwijl de kachel in bedrijf was.

Wat houdt de kachelmelding 'FAN FAIL' in?

De uitlaatgasventilator kan niet de vooraf ingestelde snelheid behalen of vasthouden

Wat als het ruit van de kachel zwart wordt?

De reden dat het glas snel zwart wordt komt voort uit slechte verbranding.

Kachel gaat tijdens branden uit (No Fire)

De melding No Fire geeft de pelletkachel weer wanneer deze tijdens het branden uitgaat.

Hoe stel ik parameters in?

Stel parameters in volgens de handleiding

Mijn kachel geeft "SERV" aan

Kachel toe is aan een onderhoudsbeurt.

COCL FAIL

Vijzelmotor behaald de vooraf ingestelde snelheid niet

Kachel ontsteekt niet en/of ploft (No ACC)

Kachel geeft alarm tijdens opstart

Ontsteker pelletkachel: hoe vervang ik de ontsteker ?

De ontsteker is defect en dient vervangen te worden.

Hoe installeer ik wifi op mijn 3-knops kachel?

Volg het stappenplan om de Duepi wifimodule te installeren op een Artel 3-knops pelletkachel

Hoe installeer ik wifi om mijn 6-knops kachel

Volg het stappen plan om je wifimodule op je 6-knops kachel te installeren.

Alarm 02 - Probe Exhaust

De uitlaatgassensor geeft geen waardes door of meet niets

Alarm 03 - Hot Exhaust

Zodra de uitlaatgassen boven de 190°C komen dan gaat de kachel in alarm en vervolgens in de stopcyclus. Laat de kachel eerst zijn volledige cyclus uitdraaien.

Alarm 04 - Fan Failure

Deze foutmelding treedt op als de snelheid van de uitlaatgasventilator niet de vooraf ingestelde snelheid behaald of kan vasthouden

Alarm 05 - Geen ontsteking

De melding wordt gegeven wanneer de uitlaatgastemperatuur niet binnen de vooraf ingestelde tijd de ingestelde uitlaatgastemperatuur bereikt.

Alarm 06 - Geen Vuur

Deze melding geeft de pelletkachel weer wanneer deze tijdens het branden uitgaat. De melding wordt gegeven wanneer de uitlaatgastemperatuur in bedrijf onder de 60°C daalt.

Alarm 07 - Over Temp

Zodra de elektronica te warm wordt dan gaat de kachel in alarm en vervolgens in de stopcyclus. Op het display verschijnt “Hot Card”. Laat de kachel eerst zijn volledige cyclus uitdraaien.

Alarm 08 - Failure Depress

Deze melding wordt gegeven wanneer er een probleem is met de druk in de kachel. Het gegeven alarm kan veroorzaakt worden doordat een drukschakelaar geen contact maakt, of doordat het rookgasafvoerkanaal is verstopt.