Voorjaar-voordeel & voorraad in plaats van piekprijzen & najaar-schaarste: slimme mensen kopen nu Houtpellets weer goedkoop! Pelletkachels op voorraad, vlot leverbaar

Pelletkachel afvoer

Elke woning is anders en daarom is ook niet elke pelletkachel afvoer geschikt voor uw situatie. In...
Lees meer

Producten 1-24 van 137

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 137

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Pelletkachel afvoer opties

De vijf opties voor pelletkachel afvoer zijn:

  • Optie 1 - Direct door de muur met een geveldoorvoer
  • Optie 2 - In de kamer 2 à 3 meter omhoog met een geveldoorvoer of muurdoorvoer
  • Optie 3 - Afvoer door plat of schuin dak (eventueel meerdere verdiepingen)
  • Optie 4 - Bestaand schoorsteenkanaal
  • Optie 6-8 - Concentrische 

Pelletkachel afvoerpijp

Bij de keuze voor een pelletkachel afvoerpijp is het verplicht om rekening gehouden met de volgende drie punten:

  • Technische opties
  • Veiligheid
  • De hinderwet

Niet iedere kachel is geschikt voor elke afvoerpijp. RR Trading helpt u hier graag bij. Daarnaast mag een pelletkachel afvoerpijp uiteraard geen personen in gevaar brengen. De hinderwet houdt in dat uw buren geen last mogen krijgen van de pelletkachel afvoerpijp.

Pelletkachel afvoer door de muur

De meest goedkope en eenvoudige optie is optie 1. Hierbij gaat de pelletkachel afvoer direct door de muur. Onderhoud is erg belangrijk, anders is er kans op brand. Ook optie 2 gaat door de muur. Deze methode is prijstechnisch zeer gunstig, alleen is er een geringe kans op geur hinder. Optie 6-8 zijn de meest veilige en gezonde methode om een kachel aan te sluiten. Wel is deze optie iets duurder dan optie 2, maar is er geen kans op fijnstof in de woonkamer. Wilt u meer weten over een pelletkachel afvoer door de muur? Neem dan contact op met BlueSolid!

Pelletkachel afvoer gevel

Wij hebben vele kachels die geschikt zijn voor een pelletkachel afvoer gevel. Wilt u weten welke dat zijn? Bekijk dan de productbeschrijvingen van de kachels of neem contact op! U kunt ook uw hele woning duurzaam verwarmen in plaats van één ruimte. Hierbij heeft u de keuze uit een pelletkachel CV of pelletketel. De prijzen bij BlueSolid zijn erg voordelig en de kachels zijn van de beste kwaliteit. Onze specialisten beschikken over jarenlange ervaring en staan altijd klaar voor uw pelletkachel afvoer gevel vragen!