Pelletkachel Friesland | Showroom Friesland

Pelletkachel Friesland, RR Trading helpt je verder 

Friesland is op meerdere vlakken een groene provincie te noemen. Naast 4 nationale parken en de Waddenzee vind je in het bedrijfsleven innovatieve projecten en duurzame startups. De Friezen zitten zelf ook niet stil en investeren steeds vaker in pelletkachels als duurzame warmtebron voor thuis.

Je bent hier omdat je op zoek bent naar een alternatieve, kostenbesparende en milieuvriendelijke manier om je huis in Friesland te verwarmen. 

Een pelletkachel is een automatisch gestuurde verbrandingskachel waarin houtpellets worden verbrand. De warme lucht die hierdoor ontstaat wordt rechtstreeks de kamer ingeblazen en zorgt voor een aangename temperatuur, die je van te voren zelf instelt. 

Wat maakt zo’n kachel duurzaam? De uitstoot van pellets is minder schadelijk voor het milieu dan hout of gas, omdat er minder fijnstof en CO2 vrijkomt. Daarnaast is het rendement van een pelletkachel hoger dan een houtkachel aangezien er minder warmte verloren gaat via de afvoer. Woon

Subsidie op pelletkachels 

De overheid promoot de aanschaf van pelletkachels in Friesland door flinke subsidies te geven. De hoogte van je subsidie hangt af van het soort pellethaard dat je koopt:

  • Pelletkachel: verwarmt de ruimte door warme lucht uit te blazen. Minimale subsidie van €500,- per kachel.

  • Pelletkachel CV: verwarmt het hele huis vanuit de woonkamer. Minimale subsidie van €1400,-.

  • Pelletketel: geeft warm kraanwater en verwarmt het hele huis zonder gas. Minimale subsidie van €1250,-. 

Wanneer je meerdere haarden of ketels koopt, kun je hiervoor een hogere subsidie ontvangen. Woon je in Friesland en wil je meer informatie over pelletkachel subsidie? Onze klantenservice helpt je graag.

Showroom vlakbij Friesland

Op deze website vind je een compleet overzicht van ons assortiment. RR Trading is de grootste leverancier van Nederland en heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van pelletkachels en duurzame warmte. 

Je ziet de schoonheid van onze kachels pas echt wanneer je ze ziet branden. Onze showroom in Tolbert ligt vlakbij Friesland, waar meer dan 50 werkende modellen onder één dak staan. Onze deskundige medewerkers staan voor klaar om je te informeren en adviseren.