Kachels op voorraad en vlot leverbaar, pelletkachel kopenWebwinkel 24 uur per dag geopend • Openingstijden fysiek bestelpuntExtreme drukte • Wachtlijsten en wachttijden bij contactaanvragen

Warmtepomp verwarmt duurzaam en zonder gas!

In tijden van verduurzaming en stijgende gasprijzen zoeken mensen naar duurzame energie voor thuis....
Lees meer

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een warmtepomp? 

Een warmtepomp is een systeem waarmee je jouw huis verwarmt. Een lucht-water-warmtepomp zet op een milieuvriendelijke manier buitenlucht om in warm water. Dit warme water wordt gebruikt voor de centrale verwarming in je huis. Dankzij een warmtepomp is gas overbodig en bespaar jij geld op de jaarlijkse energierekening.

Warmtepompen zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Je kiest er een afhankelijk van het type woning dat je hebt. Is je woning goed geïsoleerd? Hoe oud is de cv-ketel? Wanneer is je huis gebouwd? Deze vragen helpen jou bepalen wat je nodig hebt.

Hoe werkt een warmtepomp? 

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en werkt vrijwel hetzelfde als een koelkast of airconditioning. Het systeem trekt lucht van buiten aan en zet dit om in energie. Deze energie verwarmt het water van de centrale verwarming in je huis. Ook als het buiten koud is, zet de pomp lucht om in warmte. Zo ben je het hele jaar voorzien van duurzame warmte.

Zo’n lucht-water-warmtepomp bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een verdamper en een condensator. Wij hebben twee soorten warmtepompen in ons assortiment: mono en split.

Een mono-warmtepomp bestaat uit één buitenunit waarin alles bij elkaar zit, inclusief het koelcircuit. De leidingen van deze pomp lopen van buiten naar binnen. Een split-warmtepomp heeft een binnen- en een buitenunit. De verdamper zit in de buitenunit, het koelcircuit in de binnenunit. Deze twee units zijn verbonden via een koudemiddelleiding. Een mono-warmtepomp heeft geen jaarlijkse controle van het koelcircuit nodig, wat bij een split-warmtepomp wel moet. Daarentegen heeft een split-warmtepomp geen vorstbescherming nodig tussen de binnen- en buitenunits, plus geen koelvloeistof als de units minder dan 15 meter bij elkaar vandaan staan. 

Subsidie warmtepomp

Je krijgt tot 2030 subsidie van de overheid als je een warmtepomp koopt. Hiermee stimuleert zij Nederlanders om te investeren in duurzame energie. De hoogte van deze subsidie hangt af van het type pomp en het vermogen dat je kiest.

Over het algemeen geldt: hoe groter het vermogen, hoe hoger de subsidie. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer over de subsidies op warmtepompen.

De kosten van een warmtepomp 

We draaien er niet omheen: een warmtepomp is een behoorlijke investering. Denk hierbij aan enkele duizenden euro’s. Bij het kopen van een warmtepomp moet je niet alleen kijken naar wat het kost, maar vooral naar wat het je oplevert.

Afhankelijk van de woonsituatie bespaar je met een lucht-water-warmtepomp tot wel € 500 aan stookkosten per jaar. En bij incidentele piekprijzen soms zelfs per maand. Voor een gemiddeld huishouden betekent dit dat de warmtepomp na ongeveer 1 tot 10 jaar is terugverdiend.

Met een warmtepomp van Artel haal je duurzame warmte in huis. Het is meer dan alleen beter voor het milieu; je bespaart er op de lange termijn nog eens geld mee ook.