Waarom Duurzame warmte ?

Een ideaalbeeld voor ons leefklimaat is: Een wereld waarin iedereen prettig, comfortabel en duurzaam woont. Met andere woorden: Een gezonde wereld zonder vervuiling.

Minder het aardgas gebruik

We weten allemaal dat ons klimaat verandert. Deze ingrijpende en levensbedreigende situatie wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door een teveel aan CO2 uitstoot. De meeste CO2 uitstoot in Nederland is afkomstig van fossiele brandstoffen zoals aardgas.

In Nederland worden de meeste huishoudens verwarmd door middel van aardgas. Bij verbranding van 1 m3 aardgas komt 1,8 kilogram niet duurzame CO2 vrij. Per Nederlands gezin is dat een gemiddelde uitstoot van 2880 kilogram CO2 per jaar.  Hiermee draagt Nederland aanzienlijk bij aan de opwarming van onze planeet.

Daarnaast zal het Groningse gas binnen 20 jaar uitgeput zijn en is het raadzaam om voorbereid te zijn op het gebruik van alternatieve en duurzame energie.

Tijd voor verandering

Dat er iets moet gebeuren is duidelijk. Om dit te versnellen heeft de overheid de Duurzame Energie Subsidie in het leven geroepen. Hiermee worden investeringen in duurzame warmte met een geldbedrag ondersteund. Ook ondersteunt de regering vele reclamecampagnes die motiveren tot de overstap naar duurzame warmte.

Pelletkachel ✓ De toekomst voor duurzame warmte

Pelletkachels vallen onder de bovengenoemde subsidie en produceren duurzame warmte. Met de aanschaf van een pelletkachel of pelletketel help je mee aan een beter klimaat voor de toekomst. En dat het ook nog geld bespaart is mooi meegenomen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een warmtepomp