100 euro korting op houtpellets voor mensen die in april een pelletkachel kopen: dit geldt alleen voor de NextGen, NextWoody en NextElite | Openingstijden

Airconditioning single split kopen (1 kamer)

Airconditioning single split kopen (1 kamer)
Airconditioning brengt verkoeling in huis, daarom is een airconditioning kopen een goed idee....
Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Producten 1-12 van 41

per pagina

Airconditioning kopen - split-unit

Een airconditioning kopen is altijd verstandig, maar welke vorm van airconditioning kies je? De experts van BlueSolid wijzen naar de split-unit airconditioning. Deze airconditioning heeft ten eerste meer vermogen en ten tweede is de airconditioning stil/stiller. Bovendien is dit systeem goedkoop als je naar de sterke prestaties en lage aanschafprijs kijkt.

Split-unit airco’s bestaan uit twee delen, een binnendeel en een buitendeel. Die gesplitste delen noemen we ook wel units, vandaar ‘split-unit’. Het binnendeel hang je op in de ruimte die je wilt verkoelen. We spreken hier van een ‘vaste wandairco’, een vaste plek voor de airconditioning.

Wanneer je meerdere ruimtes wilt verkoelen, kun je meerdere binnendelen aanschaffen. Het is namelijk mogelijk om 2 of 3 binnenunits aan te sluiten op één buitenunit. Daardoor verkoel je voordelig tegelijkertijd de woonkamer, slaapkamer en de zolder. Of de keuken, werkkamer en overloop. Het is maar net wat je wensen zijn natuurlijk.

Laten we allereerst inzoomen op airconditioning met één binnendeel. Dat noemen we een Airconditioning single Split (1x). Daarnaast heb je de optie van twee binnendelen (Airconditioning Duo/Multi Split ) en drie binnendelen (Airconditioning multi split trio). Dit zijn stuk voor stuk de beste oplossingen voor verkoeling in huis.

Mobiele airco

Verder kun je een mobiele airco overwegen. Die mobiele variant is mooi flexibel. Je hebt de mogelijkheid om de airco te verplaatsen. Deze oplossing in verkoeling is nog goedkoper en lijkt dus vanzelfsprekend. Toch blijft het een afweging van voor- en nadelen. Een mobiele airconditioning heeft immers minder vermogen dan een split-unitsysteem.

Ook speelt mee dat een mobiele airco doorgaans minder stil is dan een split-unit airco. Al met al zijn beide varianten prima oplossingen voor verkoeling en zijn er onderling verschillen. Vervolgens is het de vraag waar je waarde aan hecht. Samengevat: stille split-unit airco’s bieden betere verkoeling (bediening per smartphone mogelijk), goedkopere mobiele airco’s zijn flexibel.

Installatie airco

Het monteren en installeren van de airco vergt vakmensschap. Allereerst dient de installatie te gebeuren door een F-gassen gecertificeerde monteur van BlueSolid®. Gelukkig kun je gelijk zien wat dit kost (en het is goedkoop). Kijk maar eens bij Airconditioning Installatie ‘Easy’ (1 binnendeel), ‘Moderate’ (2 binnendelen) of ‘Difficult’ (3 binnendelen).

Verrassende functies airconditioning

Tot slot vermelden we graag de verrassende functies van airconditioning. Wist je dat airco’s eveneens kunnen verwarmen? Dat is superhandig in onder andere een chalet of vakantiehuisje. Kleine ruimtes maken bijvoorbeeld weleens gebruik van gas en dat is duurder. Een airco helpt in dat geval kosten te besparen door middel van de verwarmingsfunctie. Dat scheelt op jaarbasis een leuk bedrag, zo’n voordeel is natuurlijk van harte welkom.

De airconditioning heeft evengoed een ontvochtigingsfunctie. Dat kan behoorlijk nuttig zijn, want vochtige ruimtes lokken zilvervisjes, schimmels, huisstofmijten en pissebedden. Niemand zit te wachten op dat ongedierte. Verder nemen allergieën en astmaklachten toe bij een hoge luchtvochtigheid. En er zijn muffe geuren mogelijk. Een airconditioning voorkomt dit alles door te ontvochtigen.

x
Hulp nodig? Ik leid u naar de juiste informatie.
Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.