Webshop 24/7 open (warmtepompen, pelletkachels, enzovoort) • Snelle levering bij online bestellingen • Wachtlijsten en wachttijden bij contactaanvragen: er komen meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat • Houd rekening met wachtrijen in de showroom tijdens piekmomenten • Informeer jezelf vooraf: opties, tips en aankoopadviezen warmtepomp en aankoopadviezen pelletkachel • Onvoorbereid = kan niet in crisistijd • Blijf vriendelijk tegen de zeldzaam beschikbare experts.
Gasloos verwarmen, zonder aardgas wonen en besparen

Gasloos verwarmen en wonen

Dat de gasprijs gaat stijgen staat vast. En dat de opwarming van de aarde gaande is valt niet meer te ontkennen. Genoeg redenen om te stoppen met het verbranden van fosiele brandstof en dat vindt onze overheid ook. Dus moet Nederland voor 2050 gasloos verwarmen. Maar de vraag is hoe gaan we dat doen?

Welke aardgas vrije oplossingen zijn er?

Op dit moment zijn er twee beproefde methoden verkrijgbaar om je woning gasvrij te maken. 

  • Verwarmen met elektriciteit
  • Verwarmen met biomassa of pelletkachel cv

Elektrisch

Hierbij kan gedacht worden aan een elektrische CV ketel of vloerverwarming. Maar ook een warmtepomp valt onder elektrisch verwarmen, ook wel bekend als all-electric of gasloze woning. De warmtepomp is vele malen zuiniger dan een elektrische CV ketel en is daarom een goede keuze voor gasloos verwarmen.

Biomassa

Hierbij kun je denken aan een pelletkachel CV of een lucht pelletkachel. Voordeel van een pelletkachel CV is dat deze aan uw bestaande CV netwerk wordt aangesloten en zo uw hele woning verwarmt. Maar een luchtpelletkachel geeft weer veel directere warmte en zal hierdoor ook significant minder pellets verbruiken.

Welke gasloze oplossing past bij jou?

Voor het juiste antwoordt op deze vraag is het noodzakelijk om een aantal zaken op een rijtje te zetten. 

  • Isolatie waarde van uw woning
  • Heeft uw laag- of hoog temperatuur verwarming
  • Inhoud woning
  • Huidige gasverbruik
  • Wel of geen tapwater

In grote lijnen is het zo dat als je woning slecht geisoleerd is en geen laag temperatuur verwarming heeft, dan is een warmtepomp minder gunstig. In dat geval kan biomassa verwarming zeer goed toegepast worden om gasloos te verwarmen. 

Warmtepomp

Biomassa

Op houtpellets verwarmen is gelijk aan biomassa. Een pelletkachel CV is zeer geschikt om hoog temperatuur verwarming te voeden, en daarmee ook geschikt om de oudere woning te verwarmen. Maar wil je echt kosten bewust verwarmen dan is een lucht pelletkachel een nog betere beslissing. Een luchtpelletkachel verwarmt zeer direct en kosten efficient en heeft een gunstige terugverdientijd. 

Gasloos te hoog gegrepen? Denk dan aan Hybride verwarmen

Is volledig gasloos verwarmen een stap te ver, kies dan voor een hybride oplossing. Hierbij kan eventueel de gas CV ketel intact blijven en neem je een tweede warmtebron, bijvoorbeeld de warmtepomp. Een warmtepomp kan de aansturing van jouw CV gasketel overnemen. Bij tekort aan warmte schakelt de warmtepomp de gas CV in, de zogenaamde hybride verwarming. Dit hoeft niet per definitie een gas CV ketel te zijn maar kan ook een electrisch hulp element of zelfs de Pelletkachel CV zijn.

Gasloos wonen - subsidie op aanschaf

Ga je over tot de aanschaf van een gasloos verwarmen oplossing, om jouw woning te verwarmen, dan ontvang je subsidie van de overheid. De subsidie is een significantie bijdrage op de aanschaf en het is gewoon slim om hier gebruik van te maken nu het nog kan. Meer informatie over de subsidie regeling kun je vinden op onze subsidie pagina.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.