Waarom de kwaliteit van houtpellets belangrijk is

Zeg pelletkachels en je denkt aan duurzaamheid. In een wereld waar gaskranen worden dichtgedraaid, bieden pelletkachels jou dé mogelijkheid om op een schone manier te verwarmen. Met houtpellets kopen van hoge kwaliteit brand je zo zuinig en schoon mogelijk. De soms onvolledige verbranding van lage kwaliteit houtpellets zorgt ervoor dat er resten achterblijven in de kachel. Dit kan verstoppingen veroorzaken. De kwaliteit van de pelletkorrels bepaalt dus voor een deel de betrouwbaarheid van je pelletkachel. 

Verhoogd rendement met EN Plus A1 keurmerk

Houtafval wordt onder hoge druk tot pelletkorrels samengeperst. Hout is er in vele soorten en dus zijn ook houtpellets in meerdere varianten verkrijgbaar. Zo heb je pellets van bijvoorbeeld naaldhout, hardhout of eikenhout. De beste houtpellets herken je aan het zogeheten EN Plus A1 keurmerk. Deze Europese normering garandeert dat de pellets altijd gelijk zijn qua grootte en dichtheid. Het EN Plus keurmerk bestaat uit drie categorieën, waarbij pellets met het A1 label het minste as produceren en voldoen aan de strengste eisen. Met deze pellets blijven er dus geen resten achter in de kachel, zoals bij houtpellets zonder keurmerk soms wél het geval is en resulteert in extra onderhoud. 

Artel houtpellets | BlueSolid

Het verschil tussen houtpellet soorten

Naast de certificering zijn houtpellets verkrijgbaar in lichte en donkere varianten. De donkere soort bestaat vaak uit een mix van houtsoorten, de lichte bestaat uit één houtsoort. Deze puurdere variant zorgt voor een schonere en snelle verbranding. Daarnaast stoten lichte pellets minder chloorgas uit. Chloorgas beschadigt op lange termijn het staal en gietijzer in de kachel. 

Kwaliteit houtpellets zijn duurder dan donkere pellets, maar betalen zich op de langere termijn dubbel en dwars terug. Ook goedkope pellets zorgen namelijk voor meer fijnstof en chloorgas. Daarnaast verklein je met lichte pellets de kans op een vastlopende motor, dankzij de vrijwel volledige verbranding. Kortom: de kwaliteit van houtpellets speelt een rol in de betrouwbaarheid en levensduur van je pelletkachel.

Houtpellets van kwaliteit | BlueSolid

 

Bestel eenvoudig houtpellets van hoogste kwaliteit

Houtpellets van BlueSolid worden meestal op pallets verkocht, in circa 65 zakken van 15 kilo. Een bestelling in deze hoeveelheid is vaak goedkoper dan wanneer je losse zakken koopt. Wanneer je nog niet weet welke soort je wilt kopen, kun je ook eerst verschillende soorten uitproberen. Bestel je de pellets op een werkdag voor 15:00 uur? Dan leveren we ze de volgende werkdag voor 17:00 uur, of op een door jou gekozen dag en tijdstip. Bestel eenvoudig houtpellets van hoge kwaliteit via onze Houtpellets webshop of mail naar verkoop@bluesolid.nl.