megaveel showroom-voordeel op 2e hands pelletkachels (weg = weg) | Openingstijden | pelletkachel kopen in juni = 100 euro korting op pellets (geldt voor aankoop kachel inclusief installatie: NextGen, NextWoody & NextElite)

Pelletkachel kanalisatie

Een pelletkachel met kanalisatie is een aanrader als je duurzame, comfortabele warmte in meerdere...
Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
1 x kanalisatie
A+
Pelletkachel kanalisatie | BlueSolid®
1 x kanalisatie
A+
pelletkachel kanalisatie | BlueSolid®
1 x kanalisatie
A+
Cayenne 10 kW wit kanalisatie
1 x kanalisatie
A+
pelletkachel kanalisatie | BlueSolid®
verwarmt meerdere kamers
A+
pelletkachel kopen | BlueSolid
Verwarmt meerdere kamers
A+
Pelletkachel kopen | BlueSolid®
Verwarmt meerdere kamers
A+
Pelletkachel kopen | BlueSolid®
Verwarmt meerdere kamers
A+
Pelletkachel kanalisatie Futura wit 11 kW
Kanalisatie
A+
Pelletkachel Futura | BlueSolid®
Kanalisatie
A+
Futura kanalisatie zwart
Kanalisatie
A+
CurveNext 10 zwart Kanalisatie
Hoog vermogen
A+
14 kw cayenne pro+ kanalisatie

Producten 1-12 van 15

per pagina

Hoe werkt pelletkachel met kanalisatie?

Er zijn dus pelletkachels met kanalisatie beschikbaar: pelletkachels met extra uitgangen voor warme luchtstromen. Dat geeft opties voor extra kanalen richting andere kamers. Daardoor verwarm je meerdere kamers tegelijkertijd. 

De pelletkachel is uitgerust met meerdere kanalen naar meerdere kamers. De hoeveelheid warme lucht kun je per kanaal regelen. Op die manier verdeel je de warmte per kamer naar eigen wens en behoefte. Een ideaal systeem. 

Welke buizen voor kanalisatie pelletkachel?

Je brengt buizen (‘kanalen’) aan tussen de pelletkachel en de kamers. Maar welke buizen gebruik je dan? Veel soorten buizen komen wel in aanmerking voor een pelletkachel met kanalisatie. Er zijn een paar zaken waar je goed op moet letten.

  • Ten eerste moeten de buizen tegen de warme lucht kunnen die de pelletkachel uitblaast. 
  • Ten tweede telt de lengte van de buizen mee. Dit hangt samen met een ander aandachtspunt:
  • Isolatie van de buis: is de buis wel of niet geïsoleerd? Bij lange buizen is isolatie verstandig.

Lengte van de extra kanalen

Alles draait om de lengte van de extra kanalen. Een warme luchtstroom koelt af naarmate de afstand vordert. Als de buis over een langere lengte door een koude ruimte gaat, koelt de warme lucht af. De lucht kan onderweg zó afkoelen dat de lucht bij het uitblaasmoment aanvoelt als tocht. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Om die reden gebruik je goed geïsoleerde buizen wanneer ze een lange afstand moeten overbruggen.

Welke buizen? 

  • Warmtebestendige buizen zonder isolatie bij korte afstanden naar de kamers.
  • Warmtebestendige en goed geïsoleerde buizen als de afstanden langer zijn.

Welke pelletkachel met kanalisatie kopen?

Je weet dat je een pelletkachel met kanalisatie wenst, maar welke koop je? De pelletkachels van BlueSolid zijn allemaal van hoge kwaliteit. In het aantal aansluitingen zit het onderscheid. Je hebt pelletkachels met ‘1x kanalisatie’, oftewel één extra uitgang. Met dit soort pelletkachels verwarm je twee kamers. Er zijn ook pelletkachels met meerdere extra aansluitingen. Er staat dan bij: ‘Verwarmt meerdere kamers’.

De toestellen en modellen van BlueSolid hebben een gunstig energielabel. Daarnaast zijn ze met de nieuwste technieken in productie gegaan. Dat biedt voordeel aan kopers: dankzij de unieke snufjes van de fabriek zijn de kachels goed én goedkoop. Je bespaart zomaar honderden tot zelfs duizenden euro’s ten opzichte van vergelijkbare pelletkachels bij de concurrent. Dat zit in de schaalgrootte: we produceren en verkopen op grote schaal.

Vanwege de extra uitgangen en de benodigde buizen betaal je iets meer voor kanalisatie. Maar zo verwarm je wel makkelijk en goedkoop meerdere kamers. Ten opzichte van stoken op gas ben je altijd goedkoper uit. Ga gasloos verwarmen, reken af met de gasrekening, nu minder gas is binnen handbereik. Van het gas af kan eenvoudig door pelletkachel kanalisatie. 

Voordelen pelletkachel kanalisatie

  • Gasloos verwarmen, deels of helemaal van het gas af: nu minder gas
  • Goedkoop een extra kamer of zelfs meerdere kamers verwarmen
  • Eenvoudige warmteregeling per kanaal, warmte naar eigen wens
  • Verwarmen via houtpellets: samengeperste, schone houtpellets 
  • Hernieuwbare energie: extra aanplant van speciale productiebossen

Kanalisatie pelletkachel

Kan een pelletkachel op een bestaand rookkanaal?

Naast de buizen voor kanalisatie zit je met een buis voor de afvoer van de rook. Die afvoer moet goed zijn. Dit in verband met veiligheid. Misschien heb je thuis al een bestaand rookkanaal. Bijvoorbeeld een gemetselde schoorsteen. Je kunt met een RVS-buis door de bestaande, gemetselde schoorsteen. Die buis is wel noodzakelijk. Lees verder in onze blog over de pelletkachel afvoer

Pelletkachel kanalisatie: milieu

Er bestaan veel misverstanden rond pelletkachels en de brandstof: houtpellets. Houtpellets zijn korrels van hout. Ze zijn op een bepaalde manier samengeperst en samengesteld. Deze pellets gooi je in de tank van de pelletkachel. De kachel regelt verder automatisch de afgifte.

Een mooie werking, alleen kritiekgevers hebben moeite met de mogelijke herkomst van de houtpellets. Ze wijzen erop dat bossen gekapt worden voor houtpellets. Daarom willen we bij BlueSolid heel duidelijk zijn: onze pellets komen uit resten van speciale productiebossen. 

De bossen worden uitgebreid: hernieuwbare energie. Per saldo zijn de pellets neutraal en voldoen ze aan Europese normen. Het keurmerk wijst daarop. Zo kun je met een gerust hart de pelletkachel aanzetten. En gelukkig heb je voor kanalisatie gekozen: het hele huis warm!

Pelletkachel met kanalisatie prijzen 

Scroll of swipe terug naar boven om de pelletkachel met kanalisatie prijzen te zien. BlueSolid heeft veel ervaring met de verschillende kachels. Intussen zijn er tienduizenden verkocht in Nederland. Het aantal ligt nog veel hoger als je kijkt naar de hele Benelux. 

Kies hierboven een kachel uit om de prijzen tot verder in detail te zien. Zo kun je bij sommige kachels kiezen tussen 1, 2 of 3 kamers verwarmen. Dat heeft invloed op de prijs. Ook het vermogen beïnvloedt de prijs. Tot slot zijn er ‘aanbevolen combinaties’ per kachel.

Vaak kiezen klanten voor de wifi kit. Daarmee wordt de pelletkachel een slim apparaat die je op afstand bedient. Dat is nog eens makkelijk. Zet de kachel alvast aan met je smartphone. Geen gedoe en gesleep met zware houtblokken en het aanvullen van blokken. Dat is nu het gemak van een pelletkachel. Wifi aan en gaan! De pelletkachel regelt zelf de juiste dosering.

Pelletkachel kanalisatie assortiment  

Wil je weten welke modellen BlueSolid aanbiedt in de uitvoering ‘pelletkachel kanalisatie’? Kijk dan in de catalogus bovenin. Enkele populaire modellen met kanalisatie zijn:

Futura
Cayenne Pro+

x
Hulp nodig? Ik leid u naar de juiste informatie.
Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.