Showroom pelletkachels bestellen

Onze showroom pelletkachels is open van dinsdag tot en met zaterdag, de tijden zie je hieronder. De pelletkachel bestellen levert je heel wat plezier op: je verbruikt zomaar 80% minder gas voor verwarmen. Met kanalisatie bespaar je nog meer. Lees hier wat je eerst thuis moet doen.

1. Vermogen vaststellen • thuis

De specialist kan alleen een passende kachel aanbieden als het benodigde vermogen bekend is. Die vermogensvraag hangt af van factoren die je enkel thuis kunt controleren. Daarom moet je thuis allereerst het benodigde vermogen berekenen, voordat je eventueel een bezoek brengt. Uiteraard leggen we uit hoe je dit kunt doen:

Hoeveel vermogen pelletkachel heb ik nodig?

showroom pelletkachels send 2

2. Afvoermethode selecteren • thuis

Daarna dien je ook thuis na te gaan welke afvoer je wenst. Wat is jullie afstand en relatie met de buren? Je kunt met de afvoer door het dak, door de gevel of door een bestaand gemetseld kanaal. Elke afvoeroptie heeft eisen, voordelen en nadelen. Wij leggen per afvoeroptie de mogelijkheden uit. Zo kun je de juiste afvoer selecteren:

Welke pelletkachel afvoer moet ik kiezen?

showroom pelletkachels send

3. Geluidsniveau overwegen • thuis

Ten derde is het van belang om vooraf na te denken over geluid en stilte. Je dient je ervan bewust te zijn welke factoren van de kachel wel of niet voor geluidsreductie zorgen. Zo kan de specialist je beter een passende kachel aanbieden. De keuze uit kachels wordt namelijk sterk beïnvloed door je tolerantiegraad ten opzichte van normale omgevingsgeluiden. 

Wat is de stilste pelletkachel en hoeveel geluid?

Showroom pelletkachels send 3

4. Budget bepalen • thuis

Ten vierde is het budget ook sturend in de beschikbare kachels. Heb je (bijvoorbeeld) een budget voor een kachel onder de 1.000 euro, over de 1.000 euro of enkele duizenden euro's? Ben je op de hoogte van de kostenbesparing ten opzichte van stoken op gas? De specialist rekent erop dat je de rekenvoorbeelden kent en je eigen budget weet:

Pelletkachel prijzen: wat kost een pelletkachel?

Showroom pelletkachels send 4

5. Pelletkachel kopen • webshop

Je weet dat je kachel die het beste bij jou past, afhankelijk is van je situatie thuis. Daarom heb je thuis het vermogen bepaald en een passende afvoermethode gekozen. Je kent je budget en het geluid geloof je. Nu ben je zover dat je een mooie kachel kunt kopen die aan de eisen van thuis voldoet. Dit doe je snel en makkelijk in de webshop:

Pelletkachel kopen

Showroom pelletkachels send 5

Showroom bezoeken? Het stappenplan thuis doorlopen is vereist omdat jouw situatie thuis bepaalt welke kachels geschikt voor je zijn. De specialist kan je simpelweg niet verder helpen als je zelf niets afweet van je eigen thuissituatie. Je komt dan voor niets. Dat zou zonde van jouw tijd zijn. Bereid je dus goed voor, zorg dat je alles meet en weet

Showroom pelletkachels send 6

Bekijk nu de adviesvlogs (video's dus) met het aankoopadvies van Johan de Pelletkachelman. Dit bevat essentiële informatie. Je kunt dit op je gemak bekijken. Als je deze informatie pas in de showroom ontvangt, laat je anderen in de rij onnodig wachten.

Openingstijden BlueSolid send

Bekijken en beluisteren • showroom

Wil je het uiterlijk van je voorkeurskachel nog in het echt zien? Ben je benieuwd naar het geluidsniveau? Onze webwinkel heeft een fysiek afhaalpunt in Tolbert. Ook zijn er kijkuren voor de beste pelletkachels. Hier kun je de kachels van je voorkeur ter plekke beluisteren en bestellen.

De kijkuren zijn dinsdag tot en met zaterdag
10.00 uur tot 12.00 uur
13.00 uur tot 16.00 uur

Buiten die tijden is de ruimte dus gesloten. Buiten de openingstijden is toegang verboden. Respecteer het personeel. 

Voorbereiding vereist (zie stappenplan
Mogelijk wachtrijen en wachttijden 

ADRES BLUESOLID: TOLBERTERVAART 1A, 9356 VD, TOLBERT
(CENTRAAL TUSSEN GRONINGEN, FRIESLAND EN DRENTHE)

BlueSolid Openingstijden send

Aandachtspunten tot slot • showroom

De gasprijs tikt soms eens duizeligwekkende hoogten aan. Vandaar zijn pelletkachels in trek. Mensen willen stabiel goedkoop verwarmen, minder gas verbruiken en minder gaskosten. Pelletkachels zijn een specifieke expertise en landelijk zijn er personeelstekorten. Blijf vriendelijk tegen het hardwerkende personeel. 

Het is jouw verantwoordelijkheid om je vooraf in te lezen. Daarmee help je allereerst jezelf, je weet wat je wil. Ten tweede help je de specialist ter plaatse en andere klanten. Want anderen balen wanneer jij willekeurig langshopt zonder iets te weten van je thuissituatie. Neem altijd je verantwoordelijkheid. 

Sommige specialisten zijn ouders en dol op kinderen. Alleen een showroom pelletkachels is helaas géén typisch 'gezinsuitje'. Er staan allerlei apparaten die hitte afgeven. Bovendien zijn er ook klanten die uit financiële nood smachten naar een goedkoop product tegen gasverbruik. Dat is een serieuze setting. 

De showroom is er om kachels te bekijken en beluisteren. 

Gasloos verwarmen

Wil je goedkoop en gasloos verwarmen? Een pelletkachel, pelletkachel CV of pelletketel CV helpt je verder. Na de eenmalige investering bespaar je flink door het wegvallen van de hoge gasrekening. Een pelletkachel sluit je aan op het stroomnet voor de automatisch gedoseerde toevoer van houtpellets. Verwarmen met houtpellets is een stuk goedkoper dan verwarmen met gas.

Aankoopadvies pelletkachels

Sfeermakers en barbecues op houtpellets

De Pellet Terrasverwarmers van BlueSolid zijn echte sfeermakers. Prachtige, robuuste sfeerhaarden voor het buitenleven. Hiermee steel je de show. De vervuilende vuurkorf kan de deur uit en de (rook)overlast is voorgoed voorbij. En dan heb je ook nog eens een eyecatcher.

Met een barbecue op houtpellets ben je helemaal onderscheidend. Je kunt al binnen 10 minuten barbecueën. Het vlees wordt lekker dichtgeschroeid. Bovendien geeft verbranding op houtpellets nauwelijks rook. Snel warm, vrijwel geen rook: super. Dankzij het uitstekende verbrandingsproces bij houtpellets blijft er haast geen as over. Een stijlvolle barbecue met de voordelen van een klassieke barbecue, zonder de nadelen (gedoe met kolen).

Webshop, veelgestelde vragen en technische dienst 

Onze webshop is altijd geopend! Dat geldt ook voor de online storingsdienst en vraagbaak. Daarnaast bieden we bij elk product digitale downloads voor handleidingen en informatie. Verder is de technische dienst in de ochtend telefonisch bereikbaar voor resterende vragen. Je kunt bellen van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur en tussen 13.00 uur en 16.00 uur. 

Hulpcentrum

BlueSolid showroom