Voorjaar-voordeel & voorraad in plaats van piekprijzen & najaar-schaarste: slimme mensen kopen nu Houtpellets weer goedkoop! Pelletkachels op voorraad, vlot leverbaar

Buffervat voor warmtepomp kopen

Met een warmtepomp verwarm je je huis op een duurzame manier. Met deze investering bespaar je op...
Lees meer

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een buffervat bij een warmtepomp 

In de warmtepomp zit een compressor. Als de warmtepomp aanstaat, pompt de compressor een koudemiddel door de leidingen. Dit is essentieel voor het verwarmingsproces. Maar hoe vaker deze compressor aangaat en uitschakelt, hoe korter de levensduur. Dit aanslaan en uitschakelen wordt ook wel pendelen genoemd. Met een buffervat hoeft de compressor minder vaak aan te slaan. Het buffervat ontlast het systeem zodat de warmtepomp langer meegaat. 

Wat is een combi-buffervat 

Een standaard buffervat creëert een buffer met warm cv-water in de warmtepomp. Dankzij deze voorraad hoeft een compressor niet altijd aan te slaan om de warmtepomp zijn werk te laten doen.

Wil je een warmtepomp die voor warm kraanwater zorgt? Dan heb je naast een buffervat ook een warmtepomp-boiler nodig. Met ons combi-buffervat sla je twee vliegen in één klap: een vat met boiler én buffer. 

Een warmtepomp-buffervat laten installeren 

Wil je een warmtepomp-buffervat laten installeren? Onze installateurs zijn gecertificeerd. Welk buffervat je kiest, hangt af van de eigenschappen van je woning. Hoe groot is het huis? Is het goed geïsoleerd? Uiteraard spelen je persoonlijke voorkeuren ook een belangrijke rol in het installatie-proces. Het aanschaffen en installeren van een warmtepomp is daarom altijd maatwerk. Dankzij onze expertise hoef jij je nergens zorgen over te maken.