Airco kopen

De zomers worden steeds warmer en heter. Daardoor hebben mensen vaker behoefte aan een airco. Prima...
Lees meer

Producten 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Aanbod airco’s 

We houden van de zomer: iedereen zit dan lekker in de tuin, op het strand of op het terras. Na een zwoele zomerdag wil niemand in een bloedheet huis zitten. Onze zomers worden ieder jaar warmer. Daarom is een airco in Nederland eigenlijk onmisbaar geworden. Je kunt kiezen voor een vaste airco of een verplaatsbare airco. Is het heet in de slaapkamer? Dan rol je de airco naar binnen. 

Mobiele airco of split unit airco: waar moet je op letten? 

Je kunt kiezen tussen twee soorten air-conditioning: mobiele airco’s of split unit airco’s. Welk type airco het beste bij je past, hangt af van je eisen. Onze adviseurs kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze. Voor een eerste oriëntatie kun je ook ons blog over airco’s lezen. Hierin staan 6 factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van air-conditioning. 

Een mobiele airco kun je neerzetten in de ruimte die je koel wilt hebben. Dus als je ’s avonds van de woonkamer naar de slaapkamer verhuist, neem je de airco mee. Een mobile airco is voordeliger dan een vaste split unit en heeft minder vermogen. Je kunt een mobiele airco voor één ruimte gebruiken. 

Een split unit airco bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. Je kunt tot drie binnendelen op één buitendeel zetten. Dat betekent dat je wel drie ruimtes kunt koelen met één split unit. Zo heb je bijvoorbeeld airco’s in de woonkamer, keuken én slaapkamer. Deze air-conditioners zijn minder voordelig dan een mobiele airco, maar ze hebben wel meer vermogen en koelen dus sneller. Je kunt bij de split units ook kiezen voor de WiFi-optie. Zo kun je op je smartphone de airco in de slaapkamer alvast aanzetten. 

Zelf airco installeren of laten doen? 

Een airco split unit moet gemonteerd en geïnstalleerd worden door een F-gassen gecertificeerde monteur. Bij ons vind je de juiste airco-toebehoren, zodat je zelf je air-conditioning kunt installeren. De leidingen van een split unit worden na de installatie met een koelgas gevuld. Dit moet worden gedaan door een F-gassen installateur. Je kunt dus prima zelf een split unit installeren, zolang je maar een gecertificeerde monteur inschakelt bij het vullen en in gebruik nemen van de airco. 

Als je kiest voor een mobiele airco, heb je geen een monteur nodig. Een mobiele airco hoeft namelijk niet te worden gecontroleerd. Deze mag je dus zelf in gebruik nemen. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een monteur in te schakelen, zodat je er zelf helemaal geen werk van hebt. 

Wat is een airco? 

Airco is de afkorting voor air-conditioning. Met een airco-systeem houd je het binnenklimaat in huis op een aangenaam niveau. Een airco regelt de temperatuur. Ze kunnen de temperatuur verlagen, maar onze airco’s kun je ook als verwarming gebruiken. Daarnaast houden airco’s de luchtvochtigheid op peil.