pelletkachel kopen in april = 100 euro korting op pellets (geldt voor NextGen, NextWoody & NextElite) |  Openingstijden | 25 mei megaveel showroom-voordeel op 2e hands pelletkachels

Airco kopen

 

Veelgestelde Airco vragen

Kan de airco ook verwarmen?
Stroomverbruik airco?
Vermogen airco?
Hoe werkt een airco?
Merken airco's?

Een airco kopen is een steengoed idee voor de gewenste verkoeling in huis. Dankzij goede...
Lees meer

Airco kopen voor in huis

We snappen het goed als een airco kopen vooraan op je prioriteitenlijst staat. Met een airco in huis ben je immers verlost van die nare hitte. Niet langer zweten, maar er lekker koeltjes bij zitten of liggen. Dat is toch een heerlijk vooruitzicht.

BlueSolid biedt verlossing met een mobiele airco of een split-unitsysteem. Een welkome oplossing, nu zomers steeds warmer worden. Door middel van airconditioning krijg je je huis op de gewenste temperatuur, yes!

Airco slaapkamer of zolder

Voor airco op de slaapkamer of op zolder zit je goed bij BlueSolid. Ten eerste hebben we al talloze slaapkamers en zolders voorzien van verkoeling. Ten tweede hebben we systemen die we als ‘stil’ mogen classificeren. Zodat je rustig kunt slapen of werken. Vervolgens ben je lekker uitgerust en kun je daarna nog beter en comfortabeler werken.

Verkoelen kantoor, chalet of vakantiehuisje

Airco is niet alleen goed voor ‘normale’ huizen. Juist ook kantoren, chalets en vakantiehuisjes profiteren van verkoelen en verkoeling. De extra functies komen goed van pas. Naast verkoelen kunnen de apparaten verwarmen en ontvochtigen. Daardoor reduceer je de gasrekening: het hele jaar verwarmen, verkoelen en genieten, een aangenaam binnenklimaat.

Airco kopen: aanbod airco’s

BlueSolid heeft split-unit airco’s en mobiele airco's in het aanbod. Een split-unit airco bestaat uit een wandairco binnen (de binnenunit, het binnendeel) en een buitenunit/buitendeel. Het is mogelijk om op één buitendeel twee of drie binnendelen aan te sluiten. Dan spreek je van een airconditioning multi split (2 kamers) of Airconditioning multi split trio (3 kamers) Ook is er ‘gewoon’ een Airconditioning Single Split voor 1 kamers.

Je kiest voor drie binnendelen wanneer je bijvoorbeeld de woonkamer, keuken en slaapkamer wilt verkoelen. Je kiest er twee als het om twee kamers gaat, zoals de slaapkamer en zolder. Tot slot kies je er één wanneer je puur en alleen één kamer (slaapkamer/woonkamer/keuken) koelt. Een Single Split airco past evengoed uitstekend op zolder of in de werkruimte.

Al met al is er voor elke werk- of woonsituatie een passende oplossing mogelijk. Verder valt een mobiele airco altijd te overwegen. Die kun je makkelijk verplaatsen van de ene kamer naar de andere kamer. Zo ben je flexibel in welke ruimte je koelt. De split-unit airco’s hebben wel meer vermogen dan de mobiele variant.

Airco kopen, merken airco

BlueSolid biedt met het Artel-assortiment een airco van een hoogwaardig merk. Onze keuze voor Artel is gebaseerd op jarenlange ervaring en de voorsprong van de Italianen.

Concurrerende merken als Samsung of LG leveren prima producten, maar airco’s doen ze ‘erbij’. Dat geldt evengoed voor Toshiba, Mitsubishi Electric of Hitachi.

Daarentegen zijn airco’s de absolute specialiteit van Artel, dat zich in Italië ruimschoots bewezen heeft. En Italië is hét aircoland. Het is daar nog veel vaker heter dan hier.

Dus moeten de apparaten zich eveneens vaker bewijzen. Dit loeihete land met een heilige aircocultuur stelt het vertrouwen volop in Artel. Vandaar kunnen wij niet om Artel heen.

En ook in het onervaren Nederland wint Artel gigantisch aan populariteit. Nederlanders beseffen dat airco’s bij Samsung of LG slechts bijproducten zijn. De Italianen weten wel wat ze doen en bieden met Artel de voordelige aircokampioen. Een bewezen top-kandidaat.

Aanbieding, goedkope airco’s van hoge kwaliteit

Een voordelige airco kopen? Vanwege onze schaalgrootte als aircoreus in de Benelux kunnen we airco’s in de aanbieding doen. Daarom bieden we goedkope airco’s van hoge kwaliteit. Koop een airco inclusief installatiepakket ‘Easy’ (1 binnendeel), ‘Moderate’ (2 binnendelen) of ‘Difficult’ (3 binnendelen). Vraag een offerte aan wanneer de inhoud van de standaard installatiepakketten afwijkt van jouw situatie.

Airco kopen met afstandsbediening en wifi

Je geniet nog meer van de overwegend stille airco’s als je een optioneel wifipakket aanschaft. Daardoor bedien je het apparaat met gemak van afstand, gewoon via je smartphone. Uiteraard behoort een klassieke afstandsbediening tot de mogelijkheden. Je kunt zelf kiezen of je voor alleen de afstandsbediening gaat of voor allebei.

Wifi is wel een populaire optie. En dat is best begrijpelijk, aangezien slimme huizen en slimme apparaten de norm zijn. Dus zie je dat apparaten verbonden worden met je smartphone. Zo ook de airco. Heel fijn, een koele kamer instellen met je smartphone.

Lucht/lucht-warmtepomp

Een airco is in feite een warmtepomp, namelijk een lucht/lucht-warmtepomp. De binnenunit brengt koele lucht in de kamer, terwijl warme lucht weggaat. Die warmte verdwijnt via de buitenunit.

Er is sprake van warmtewisseling via het leidingwerk, warmtewisselaars en ventilatoren. Een koudemiddel wordt rondgepompt in een continuerend proces van verdamping en condensatie.

Airco in huis gezond?

Logischerwijs zijn mensen soms of vaker bezig met hun gezondheid. Vandaar krijgen we weleens de volgende vraag: is een airco in huis gezond? Het antwoord op je vraag is ja, omdat schone filters de luchtkwaliteit waarborgen. Om die reden blijf je genieten van gezonde lucht.

De filters zijn je beste vrienden, zorg goed voor ze. Zet je de airco dagelijks aan? Dán is een maandelijkse check aanbevolen. In dat geval ben je er op tijd bij als filters (heel) langzaam viezig worden. Na enige tijd zonder controle hopen bacillen en bacteriën zich op. Hierdoor kun je een keer een verkoudheidje krijgen. Dit is makkelijk te voorkomen, bekijk af en toe de staat van de filters.

Tot slot tippen we om een normale kamertemperatuur in te stellen. Gelijk afkoelen naar 15 graden is bijvoorbeeld iets te enthousiast. Zo’n extreme daling noemen we niet gezond.

x
Hulp nodig? Ik leid u naar de juiste informatie.
Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.