DRINGENDE KENNISGEVING! • Door de extreme gasprijs komen er aanzienlijk meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat.
Tegelijkertijd is er ook wereldwijd een tekort aan grondstoffen en een nationaal personeelstekort. Houd daarom rekening met wachttijden, wachtlijsten en eventueel langere
levertijden. Blijf vriendelijk tegen het hardwerkende personeel: we doen ons best, het duurt logischerwijs langer. Uiteraard leveren en helpen wij iedereen uitstekend.

Ik heb net een kachel gekocht: eerste opstart

Wat als mijn pelletkachel een (alarm)melding/storing toont?

Melding/storing op het display van de pelletkachel

• Bel niet wanneer je een (alarm)melding ziet op het display, maar lees de bijbehorende handleiding.
  • De servicelijn is immers bedoeld voor klanten met urgente problematiek. Reguliere storingen kun je eenvoudig zelf oplossen.
  • Je kunt hiervoor ook per alarm(melding) een concreet stappenplan volgen.

Ik doe de stekker erin en de kachel geeft gelijk een alarm, wat gebeurt er?

Als je voor het eerst de pelletkachel gebruikt, krijg je hoogstwaarschijnlijk alarmmeldingen. Dat is normaal. Eén van die meldingen kan COOL FIRE of 'stroomstoring' zijn. Mogelijk begint de kachel te piepen.

Welke pellets heb ik nodig voor mijn pelletkachel?

Koop enkel lichte houtpellets van BlueSolid® en nooit donkere houtpellets. Deze lichte pellets dragen het 'EN plus A1'-kwaliteitskeurmerk en zijn van naaldhout. Deze pellets van hoge kwaliteit branden zuinig en schoon, met nauwelijks tot geen resten...

Er komt tijdens de eerste opstart veel rook in de kamer, is dat normaal?

Ja, blijf kalm, dat is normaal en eenmalig. Open ramen en deuren tijdens de eerste opstart. Het is typisch iets van de eerste keer.

Waarom krijg ik de (alarm)melding NO ACC bij de eerste opstart?

Vanuit de sport ben je vast bekend met de 'valse start'. Daar is vaak ook sprake van bij de eerste opstart van een pelletkachel.  Die eerste opstart gaat vrijwel altijd 'verloren' en dit is volstrekt normaal. Dat zit zo:

Hoe stel ik parameters in?

Stel parameters in volgens de handleiding

Hoe installeer ik wifi op mijn 3-knops kachel?

Volg het stappenplan om de Duepi wifimodule te installeren op een Artel 3-knops pelletkachel

Hoe installeer ik wifi om mijn 6-knops kachel

Volg het stappen plan om je wifimodule op je 6-knops kachel te installeren.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.