pelletkachel kopen in april = 100 euro korting op pellets (geldt voor NextGen, NextWoody & NextElite) |  Openingstijden | 25 mei megaveel showroom-voordeel op 2e hands pelletkachels

Hoe los ik een ratelend of tikkend geluid op?

Je zet de kachel aan. Op een gegeven moment begint het te branden, er komt vuur bij. En dan hoor je ineens een ratelend of tikkend geluid. Hoe kan dat?

Hoogstwaarschijnlijk raakt een kabel de kamerventilator. De kamerventilator begint te draaien bij het bereiken van een bepaalde temperatuur. Daarom hoorde je het nog niet direct, maar wel wanneer er vuur komt. FIRE ON.

De oorzaak kan liggen bij het transport en/of het gebruikersgedrag. Iemand komt bijvoorbeeld zelf een MeNext afhalen en 'gooit' die op de zijkant in de kofferbak. Zo'n kachel kan het beste rechtop (blijven) staan. Online bestellen is beter.

Bij een kachel als de Julia(Next) halen gebruikers de boekjes weg. Een enkeling lukt dat lastig en tilt de bovenplaat op. Daardoor wordt aan een kabel getrokken die een lus vormt. Vervolgens wordt de plaat teruggestopt, mét de lus in de kabel. Bij het te ver terugstoppen van de kabel, kan die de kamerventilator raken.

• De oplossing: schroef de zijkant los en haal de draad terug, zodat die niet meer de ventilator raakt.