URGENTE MELDING • Onze webshop is altijd OPEN (warmtepompen, pelletkachels, enzovoort). De showroom is vanwege de vakantie DICHT van zaterdag 30 juli tot en met maandag 22 augustus. Door de extreme gasprijs komen er aanzienlijk meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat. Tegelijkertijd is er ook wereldwijd een tekort aan grondstoffen en een nationaal personeelstekort. Houd daarom rekening met wachttijden, wachtlijsten en eventueel langere
levertijden. Blijf vriendelijk tegen het hardwerkende personeel: we doen ons best, het duurt logischerwijs langer. Uiteraard leveren en helpen wij iedereen uitstekend.
Wat als het door de pelletkachel te warm wordt in de woonkamer? Het wordt warmer in de kamer dan ingesteld op de kachel!

Wat als het door de pelletkachel te warm wordt in de woonkamer?

Onder bepaalde omstandigheden wordt het warmer in de kamer dan ingesteld op de kachel. De gemeten temperatuur in de kamer is hoger dan gevraagd op de kachel. 

De thermostaat op de kachel bepaalt of de kachel in de laagste stand brandt of in een hoger vermogen. Zodra de kachel in de laagste stand brandt, wordt er meestal nog steeds 1,5 tot 2,5kW geproduceerd. Dit verschilt per kachel. Deze hoeveelheid warmte kan onder bepaalde omstandigheden zorgen dat de temperatuur in woonruimte blijft stijgen.

Oplossing voor te warme kamer 

Met een pelletkachel kun je niet altijd 100% voorkomen dat het warmer wordt dan ingesteld. Wel zijn er meerdere optimalisatieslagen als oplossing. Doorloop het stappenplan. Kunt nu verder, uw probleem is hiermee opgelost!