Webwinkel 24 uur per dag geopend • Wij hebben voorraad! • Houd rekening met mogelijk langere levertijden (+1 of 2 extra week) vanwege de grote vraag en verwerkingstijd: er komen meer bestellingen binnen dan de reguliere verwerkingstijd toelaat • Informeer jezelf vooraf: opties, tips en aankoopadviezen warmtepomp en aankoopadviezen pelletkachel • Wachtlijsten en wachttijden bij Contact

“SIC Fail” melding

Is de aanvoer van pellets gestopt? Dit kan komen door de zogeheten afvoer detectie, waar al onze pelletkachels van zijn voorzien. 

Wanneer de “SIC Fail” op het display verschijnt, wordt de drukmeter in werking gezet. De geactiveerde beveiliging zorgt er dan voor dat de pelletmotor geen stroom meer krijgt. De oorzaak is een verstopte afvoer en/of kachel, of een teveel aan tegendruk in de afvoer. 

Een mogelijke andere oorzaak voor de “SIC Fail” melding bij gesloten pelletkachels, is een gebrek aan onderdruk in de branderkamer. Dit kan ontstaan wanneer de pelletvulklep openstaat en de uitlaatgas ventilator niet voldoende toeren geeft.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.