DRINGENDE KENNISGEVING! • Door de extreme gasprijs komen er aanzienlijk meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat.
Tegelijkertijd is er ook wereldwijd een tekort aan grondstoffen en een nationaal personeelstekort. Houd daarom rekening met wachttijden, wachtlijsten en eventueel langere
levertijden. Blijf vriendelijk tegen het hardwerkende personeel: we doen ons best, het duurt logischerwijs langer. Uiteraard leveren en helpen wij iedereen uitstekend.

“SIC Fail” melding

Is de aanvoer van pellets gestopt? Dit kan komen door de zogeheten afvoer detectie, waar al onze pelletkachels van zijn voorzien. 

Wanneer de “SIC Fail” op het display verschijnt, wordt de drukmeter in werking gezet. De geactiveerde beveiliging zorgt er dan voor dat de pelletmotor geen stroom meer krijgt. De oorzaak is een verstopte afvoer en/of kachel, of een teveel aan tegendruk in de afvoer. 

Een mogelijke andere oorzaak voor de “SIC Fail” melding bij gesloten pelletkachels, is een gebrek aan onderdruk in de branderkamer. Dit kan ontstaan wanneer de pelletvulklep openstaat en de uitlaatgas ventilator niet voldoende toeren geeft.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.