Webwinkel 24 uur per dag geopend • Wij hebben voorraad! • Houd rekening met mogelijk langere levertijden (+1 of 2 extra week) vanwege de grote vraag en verwerkingstijd: er komen meer bestellingen binnen dan de reguliere verwerkingstijd toelaat • Informeer jezelf vooraf: opties, tips en aankoopadviezen warmtepomp en aankoopadviezen pelletkachel • Wachtlijsten en wachttijden bij Contact

Pelletkachel rookkanaal

Wat voor afvoer heb ik nodig?

 Bij het kiezen van een afvoer is het belangrijk rekening te houden met de volgende punten:

 1. Veiligheid staat voorop. Een pelletkachel moet de rookgassen op een veilige manier afvoeren, zonder kans op woningbrand. Hoe er wordt afgevoerd, hangt af van het model. In een aantal nieuwe modellen is de temperatuur van het rookgas namelijk dusdanig laag dat het veiliger is om niet via het dak af te voeren.

2. Hinderwet. In Nederland dien je rekening te houden met de eventuele overlast die rookgassen kunnen geven. Met andere woorden: hinder ik iemand met mijn rookgassen? Een gevelafvoer kan, in tegenstelling tot een afvoer via het dak, soms leiden tot hinder. Technisch is alles mogelijk, het hangt van uw afwegingen af.

 3. Passieve woning en/of WTW-installatie in de woning. Indien u een passieve woning en/of WTW-installatie heeft, is de keuze makkelijk: een open toestel is niet geschikt en een gesloten systeem is de enige optie.

 Bovenstaande punten zijn belangrijk om te overwegen voordat u op aanschaf over gaat. Onze experts vertellen graag meer en geven een advies dat is toespitst op uw specifieke (woon)situatie.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.