DRINGENDE KENNISGEVING! • Door de extreme gasprijs komen er aanzienlijk meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat.
Tegelijkertijd is er ook wereldwijd een tekort aan grondstoffen en een nationaal personeelstekort. Houd daarom rekening met wachttijden, wachtlijsten en eventueel langere
levertijden. Blijf vriendelijk tegen het hardwerkende personeel: we doen ons best, het duurt logischerwijs langer. Uiteraard leveren en helpen wij iedereen uitstekend.

Pelletkachel rookkanaal

Wat voor afvoer heb ik nodig?

 Bij het kiezen van een afvoer is het belangrijk rekening te houden met de volgende punten:

 1. Veiligheid staat voorop. Een pelletkachel moet de rookgassen op een veilige manier afvoeren, zonder kans op woningbrand. Hoe er wordt afgevoerd, hangt af van het model. In een aantal nieuwe modellen is de temperatuur van het rookgas namelijk dusdanig laag dat het veiliger is om niet via het dak af te voeren.

2. Hinderwet. In Nederland dien je rekening te houden met de eventuele overlast die rookgassen kunnen geven. Met andere woorden: hinder ik iemand met mijn rookgassen? Een gevelafvoer kan, in tegenstelling tot een afvoer via het dak, soms leiden tot hinder. Technisch is alles mogelijk, het hangt van uw afwegingen af.

 3. Passieve woning en/of WTW-installatie in de woning. Indien u een passieve woning en/of WTW-installatie heeft, is de keuze makkelijk: een open toestel is niet geschikt en een gesloten systeem is de enige optie.

 Bovenstaande punten zijn belangrijk om te overwegen voordat u op aanschaf over gaat. Onze experts vertellen graag meer en geven een advies dat is toespitst op uw specifieke (woon)situatie.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.