Kachels op voorraad en vlot leverbaar, pelletkachel kopenWebwinkel 24 uur per dag geopend • Openingstijden fysiek bestelpuntExtreme drukte • Wachtlijsten en wachttijden bij contactaanvragen

Het ruitje van de pelletkachel wordt snel vuil

Het ruitje (glas) wordt snel vuil en zwart. Hoe kan dit en wat kan ik hieraan doen?

 Een vuil of zwart ruitje kan verschillende oorzaken hebben:

1. Je gebruikt houtpellets van lage kwaliteit. Wij adviseren daarom houtpellets te kopen met het EN Plus A1 keurmerk, zodat je weet je de beste kwaliteit houtpellets in huis haalt. Blank gekleurde EN plus A1 pellets.

2.Kachel is door vele branduren vervuild geraakt. Door de vervuiling kunnen de rookgassen minder gemakkelijk uitgeblazen worden. Omdat de uitblaas ook de aanvoer is voor zuurstof krijgt het vuur minder zuurstof. Dit leidt tot teveel brandstof. Oplossing is om de kachel zijn onderhoudsbeurt te geven. Dit kun je ook laten doen door de specialisten van BlueSolid.

3.De parameters zijn niet goed afgesteld. Dit zorgt ervoor dat er te veel brandstof of juist te weinig zuurstof wordt aangevoerd. De verbranding is hierdoor onvolledig en dit heeft een zwart glas tot gevolg. Hoe los je dit op? Bekijk de bijgeleverde handleiding voor de juiste parameters of neem contact op met onze adviseurs. Let op! Als de kachel aan onderhoud toe is moet je niet de parameters aanpassen maar de kachel zijn onderhoudsbeurt geven.

4. De kachel krijgt te veel tegendruk. Wanneer de afvoerpijp in een drukzone uitmondt, kan er te veel tegendruk ontstaan. Wij raden dan ook aan een pijp via het dak aan te sluiten om dit probleem te voorkomen.

Knowlegde based document - Glas wordt snel zwart

Wil je meer weten over het onderwerp hoe het kan dat het glas van een pelletkachel snel vuil en zwart kan worden lees dan ons Knowledge based document - Glas wordt snel zwart

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.