megaveel showroom-voordeel op 2e hands pelletkachels (weg = weg) | Openingstijden | pelletkachel kopen in juli = 100 euro korting op pellets (geldt voor aankoop kachel inclusief installatie: NextGen, NextWoody & NextElite)

Technische- veiligheidseisen

Technische eisen

Laten we voorop stellen dat een pelletkachel altijd geĂ¯nstalleerd moeten worden door een erkende installateur, zoals BlueSolid. Onze experts zijn op de hoogte van de nieuwste regel- en wetgeving en kunnen u in de showroom en gepast advies geven. 

De afvoer van een pelletkachel kan zowel via de gevel of via het dak, al heeft het dak een voorkeur. Wettelijk gezien mag een gevelafvoer alleen wanneer:

-       De muur geen ventilatieopeningen of ramen heeft;

-       Er een minimale afstand van 50 cm is tot gevel, balkon of overstek;

-       De uitgang bestand is tegen sterke tegenwind;

-       Het rookkanaal dubbelzijdig is. 

Verdere eisen zijn opgenomen in het huidige Bouwbesluit en de NEN 2757. 

Veiligheidseisen 

Veiligheid staat altijd voorop. Een pelletkachel moet de rookgassen op een veilige manier kunnen afvoeren, zonder kans op woningbrand. Hoe er wordt afgevoerd, hangt af van het model en de afwegingen ten opzichte van hinder. 

In de meeste gevallen is een afvoer naar het dak de veiligste oplossing. In een aantal nieuwere modellen is de temperatuur van het rookgas echter dusdanig laag dat het veiliger is om juist niet via het dak af te voeren.

x
Hulp nodig? Ik leid u naar de juiste informatie.
Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.