Pelletkachel kopen: de 5 beste pelletkachels van Nederland

Een pelletkachel kopen is een aantrekkelijk vooruitzicht, maar welke kies je? Pelletkachel-expert BlueSolid toont 5x de beste pelletkachels van Nederland (prijs-kwaliteit). En goed nieuws: de beste pelletkachels zijn vrij goedkoop.

1. Julia Next: de koningin (8kW)

De onbetwiste koningin der pelletkachels is en blijft de Julia Next. Een stille, schone en subtiele kachel. De kwalitatieve Julia Next is de verbeterde versie van de Julia, die op haar beurt al massaal verkocht werd.

De voordelige prijs van deze pelletkachel is een structurele aanbieding. Tel daar de hoge kwaliteit bij op en je kunt er niet om heen. De Julia heeft een optioneel wifipakketje. Handig om je kachel met je smartphone te bedienen. Pelletkachel? Julia!

2. MeNext: het toptalent (5kW)

De MeNext stormt de ‘hitlijsten’ van de pelletkachels binnen. Zo robuust en toch zo compact en stil. Een stoere, stijlvolle en gezellige pelletkachel voor elke woonkamer. Een wifipakketje is optioneel. Zet de pelletkachel alvast aan met je smartphone. Zo is het aangenaam warm als je thuiskomt.

Overigens heeft de MeNext de mogelijkheid om de afvoer aan de bovenzijde uit te laten komen. Daardoor komt de kachel 15 cm minder ver de kamer in. De MeNext is een prettige pelletkachel.

Pelletkachel MeNext

3. Alessia 6: voordeligste pelletkachel (6kW)

Als ‘goed’ voor jou gelijk staat aan ‘goed genoeg’, is Alessia 6 het antwoord. Deze degelijke pelletkachel behoort kwalitatief tot de beste pelletkachels van Nederland, maar staat niet bovenaan. De andere twee kandidaten presteren nog net iets beter.

De Alessia 6 wint als je puur naar de prijs kijkt. De pelletkachel is verhoudingsgewijs belachelijk goedkoop. Een absolute stuntprijs die tot hoge verkoopcijfers leidt. Ook deze kachel heeft een optioneel wifi-pakketje.

4. Petite 6, lage aanschafprijs (6kW)

De prima Petite 6 past prachtig in de kleinere kamers. Duurzaam gasloos verwarmen ligt binnen handbereik. Bovendien is de Petite 6 prima betaalbaar. De lage aanschafprijs is een terugkerend thema in dit overzicht.

De Petite is niet zo goedkoop als de Alessia, maar het blijft alsnog een voordelige optie. In feite zijn het allebei vaste aanbiedingen. Wifi wederom optioneel.

5. Mini, snel in de ecostand (5kW)

De Mini is een kleinere pelletkachel. De Mini schiet snel in de ecostand na het bereiken van de gewenste temperatuur. Daardoor brandt de kachel op het laagste vermogen. Logischerwijs is de kans dan kleiner dat het té warm wordt in de kamer.

Voor de kleinere en goed geïsoleerde kamer behoort de Mini zeker tot de beste pelletkachels van Nederland. Een lage prijs en wifi optioneel.

Next-uitvoeringen: stilste pelletkachels

Mensen die tussen de regels door lezen zien dat de kachels vooral veel overeenkomsten hebben. Elke kachel is voordelig en elke kachel heeft een wifipakketje.

Waarom en waarin blinken de Julia Next en de MeNext dan uit? Het antwoord hierop schuilt in de continu stilletjes draaiende pelletmotor. Het voordeel ten opzichte van een gepulseerde motor is de stilte. Kortom, de Julia Next en MeNext zijn de stilste pelletkachels. De andere drie kun je af en toe horen.