Lucht ontvochtigen: airco’s met ontvochtigingsfunctie bieden uitkomst

Airco’s met een extra ontvochtigingsfunctie vormen een ideale oplossing voor het ontvochtigen van de lucht. Zowel vaste airco’s aan de wand (split-unit airco’s) als mobiele airco’s kunnen de lucht ontvochtigen.

Te hoge luchtvochtigheid in huis voorkomen

Je doet er goed aan om een te hoge luchtvochtigheid in huis te voorkomen:

  • Een vochtige omgeving trekt schimmels, huisstofmijten, zilvervisjes en pissebedden aan
  • Astmaklachten en allergieën nemen toe bij een te hoge luchtvochtigheid
  • Te hoge luchtvochtigheid kan materialen aantasten en muffe geuren veroorzaken

Luchtvochtigheid in huis verlagen met een airco

Het is duidelijk dat er allerlei problemen gepaard gaan met een hoge luchtvochtigheid. Gelukkig zijn er oplossingen om de luchtvochtigheid in huis te verlagen. Je kunt hierbij denken aan airco’s. Die doen uitstekend dienst als luchtontvochtigers. Ze halen desgewenst dagelijks vele liters water uit de lucht.

Artel airco’s zijn goed in ontvochtigen

Vooral de airco’s van het merk Artel zijn goed in ontvochtigen. Artel is het trotse aircomerk uit aircoland Italië. De Italianen weten als geen ander hoe ze hitte en hoge luchtvochtigheid in huis moeten bestrijden. Vandaar dat ze uitblinken in airco’s. Bijkomend voordeel: de kwaliteitsairco’s van Artel zijn vaak goedkoper in aanschaf dan airco’s van algemene elektronicamerken als LG of Samsung. Voor hun zijn airco’s geen hoofdactiviteit van het bedrijf.

Mobiele airco’s als luchtontvochtigers

De goedkoopste oplossing is een mobiele airco met luchtontvochtigingsfunctie. Dit toestel haal je voor een laag bedraag in huis. Van de keuken tot de zolder, ontvochtig de ruimte naar voorkeur. Het apparaat is makkelijk verplaatsbaar. Je bent zo klaar.

Lucht ontvochtigen met een split-unit airco

De split-unit airco’s zijn alleskunners. De multifunctionele apparaten kunnen koelen én verwarmen. Het zijn feitelijk lucht/lucht-warmtepompen.

  • Ze zijn uitgerust met een afstandsbediening en een app (optioneel). Zo stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in.
  • Ook is het mogelijk om de ontvochtigingsfunctie te activeren. Lucht ontvochtigen is een kwestie van één druk op de knop.

Sowieso zijn vaste split-unit airco’s een verstandige investering. De apparaten hebben een lange levensduur. Verder zijn ze stil en energiezuinig. De eerder genoemde mobiele airco is minder stil en minder zuinig. De superieure werking van de vaste airco schuilt in het split-unitsysteem.

De split-unit airco telt twee delen, een buitendeel (hangende of staande unit) en een binnendeel (wandunit). Beide delen zijn verbonden met leidingwerk. Dankzij het buitendeel is het geluid binnen sterk gereduceerd. Daarnaast is er een efficiëntieslag behaald door het benutten van temperatuurverschillen.

Conclusie

Airco’s zijn multifunctionele apparaten die goed kunnen koelen en ontvochtigen. Vele liters water worden uit de lucht gehaald. Dankzij de Italiaanse vakkennis en het financiële voordeel is Artel een verstandige keuze. Split-unit airco’s zijn ook nog in staat om de ruimte te verwarmen.