Bij dit pakket zit installatiemateriaal op niveau van hoofdcomponenten. Op dat niveau is alles aanwezig voor het (zelf) installeren van de warmtepomp. Zelf leg je de tussenliggende leidingen aan, waarbij de lengte situatieafhankelijk is. Dit complete pakket voorziet onder andere in een automatische ontluchter.
Daarnaast krijg je 'foots' (Big, Fix It) waarop de warmtepomp kan staan. Verder voorzien we je in de benodigde bekabeling, verloopringen en puntstukken. Dit is puur een greep uit de selectie. Er zit nog veel meer bij, zodat je zelf kunt installeren. Bekijk de volledige inhoud van het pakket hieronder. Alle genoemde onderdelen zijn inclusief.
Pakket verwarmen en tapwater warmtepomp 9 kW hybride
Opstelling buiten hybride
- Warmtepomp
- Big Foot
- Fix It Foot (verhoging)
- Stuurstroomkabel
- Werkschakelaar
- Installatiekabel
- Stroomkabel
- Sensor
- Signaalkabel
Een aantal materialen die bij de installatie horen (inclusief):
- Flexibele slang, RVS omvlochten
- Kogelkraan
- Buffervat, hangend en geïsoleerd model
- Stalen verloopringen
- Puntstukken
- Automatische ontluchter
- Lucht-/vuilafscheider
- Circulatiepomp
- Pompkoppeling
- Terugslagklep
Inclusief benodigdheden ter beschikking van tapwater in combinatie met de warmtepomp:
- Warmwaterboiler 300 liter
- Elektrisch verwarmingselement voor de boiler
- Flensdeksel voor elektrisch element
- Pakking flensdeksel
- Schakelrelais voor elektrisch element
- Opbouw kastje voor schakelrelais
- Schroefbus
- Puntstuk
- Stoppen
- T-stuk
- Snelontluchter
- Inlaat
- Driewegklep veerretour eindschakelaar
Is verwarmen + tapwater echt nodig?
Nu selecteer je een hybride warmtepomp mét tapwater voor verwarmen en bijvoorbeeld een warme douche. Maar we hebben ook hybride warmtepompen voor enkel verwarmen. Is verwarmen + tapwater echt nodig? Dit is zowel een budgettaire als een duurzame kwestie:
De 'enkel verwarmen warmtepomp 9 kW hybride' is namelijk goedkoper in de aanschaf. Maar is iets minder duurzaam omdat je voor het tapwater dan nog wel gas verbruikt. En je wil toch juist af van dat gasverbruik? Toch kunnen we er eerlijk over zijn: zonder tapwater ben je al heel goed op weg.
Dit omdat het grootste gedeelte van het gas zit in het verwarmen van de woning. Slechts een klein gedeelte van de gasrekening gaat naar zaken als douchen. Dus heb je wat minder budget, dan volstaat het alternatief zonder tapwater. Dan ben je nog steeds behoorlijk duurzaam bezig.
(Op dit moment ben je bij het product 'verwarmen en tapwater warmtepomp 9 kW hybride'. Dat is hoe dan ook een goede aankoop.)