DRINGENDE KENNISGEVING! • Door de extreme gasprijs komen er aanzienlijk meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat.
Tegelijkertijd is er ook wereldwijd een tekort aan grondstoffen en een nationaal personeelstekort. Houd daarom rekening met wachttijden, wachtlijsten en eventueel langere
levertijden. Blijf vriendelijk tegen het hardwerkende personeel: we doen ons best, het duurt logischerwijs langer. Uiteraard leveren en helpen wij iedereen uitstekend.

Pelletkachel temperatuur- & vermogen instellen 

Je kunt met een pelletkachel op twee manieren warmte regelen:

  • Stel de temperatuur in
  • Stel het vermogen in 

Pelletkachel temperatuur instellen

Je kunt eenvoudig de kamertemperatuur instellen en de pelletkachel zal gaan branden tot deze bereikt is.

De meeste pelletkachels hebben aan de achterkant een ruimtevoeler die de actuele kamertemperatuur meet. Wordt de gemeten kamertemperatuur naar verloop van tijd lager, dan zal de pelletkachel iets meer gaan branden om weer op peil te komen. Na het bereiken van de ingestelde kamertemperatuur gaat de kachel in de laagste stand branden (meestal aangeduid met “Eco” of “Werking modulatie”.

Let op! De meeste pelletkachels geven op de laagste stand nog steeds 1,5kW. Bij zeer goede isolatie kan de kamertemperatuur hoger oplopen dan de ingestelde waarde. Lees meer hierover op Waarom wordt het te warm in de kamer?

Vermogen instellen pelletkachel

Vermogen staat gelijk aan snelheid. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de ruimte is opgewarmd. Bij de meeste pelletkachels kun je kiezen uit 5 vermogens instellingen, waarbij Stand 1 het laagst en Stand 5 het hoogste is.

Op zoek naar grotere pelletkachels met een hoog vermogen? Bekijk onze ‘grote jongens’ in de webshop.

Evenals bij temperatuur geldt hier ook weer dat zodra de gewenste temperatuur is bereikt, de pelletkachel in de laagste stand zal gaan branden.

 

 

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.