megaveel showroom-voordeel op 2e hands pelletkachels (weg = weg) | Openingstijden | pelletkachel kopen in juni = 100 euro korting op pellets (geldt voor aankoop kachel inclusief installatie: NextGen, NextWoody & NextElite)

Pelletkachel temperatuur- & vermogen instellen 

Je kunt met een pelletkachel op twee manieren warmte regelen:

  • Stel de temperatuur in
  • Stel het vermogen in 

Pelletkachel temperatuur instellen

Je kunt eenvoudig met je pelletkachel vermogen de kamertemperatuur regelen in je woonkamer. De kachel zal hoog gaan branden totdat de temperatuur is bereikt. Daarna gaat de kachel in Eco branden en dat is de laagste vermogen stand.

De meeste pelletkachels hebben aan de achterkant een ruimtevoeler die de actuele kamertemperatuur meet. Wordt de gemeten kamertemperatuur naar verloop van tijd lager, dan zal de pelletkachel iets meer gaan branden om weer op peil te komen. Na het bereiken van de ingestelde kamertemperatuur gaat de kachel in de laagste stand branden (meestal aangeduid met “Eco” of “Werking modulatie”.

Let op! De meeste pelletkachels geven op de laagste stand nog steeds 1,5kW. Bij zeer goede isolatie kan de kamertemperatuur hoger oplopen dan de ingestelde waarde. Lees meer hierover op Waarom wordt het te warm in de kamer?

Vermogen instellen pelletkachel

Vermogen staat gelijk aan snelheid. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de ruimte is opgewarmd. Bij de meeste pelletkachels kun je kiezen uit 5 vermogens instellingen, waarbij Stand 1 het laagst en Stand 5 het hoogste is.

Op zoek naar grotere pelletkachels met een hoog vermogen? Bekijk onze ‘grote jongens’ in de webshop.

Evenals bij temperatuur geldt hier ook weer dat zodra de gewenste temperatuur is bereikt, de pelletkachel in de laagste stand zal gaan branden.

 

 

x
Hulp nodig? Ik leid u naar de juiste informatie.
Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.