OPRUIMING: ZATERDAG 25 MEI vanaf 10.00 uur megaveel showroom-voordeel op 2e hands pelletkachels (weg = weg) | Openingstijden | pelletkachel kopen in mei = 100 euro korting op pellets (geldt voor aankoop kachel inclusief installatie: NextGen, NextWoody & NextElite)

Pelletkachel te heet geweest

Thermische beveiliging resetten 

Onze pelletkachels zijn op twee manieren beveiligd tegen oververhitting. De uitlaatgastemperatuur wordt allereerst softwarematig begrensd tegen oververhitting; de pelletkachel houdt dus goed in de gaten wanneer de vooraf ingestelde temperatuur wordt benaderd. Als de pellettank onverhoopt toch heter wordt dan 80 graden Celsius, schakelt de hardware beveiliging in. Deze thermische beveiliging onderbreekt de stroomtoevoer naar de pelletmotor en zorgt ervoor dat de pellettank nooit zal gaan branden. 

Als de thermische beveiliging is geactiveerd, krijgt de pelletmotor geen stroom meer. Een reset is nodig om de motor weer te laten draaien. 

Hoe reset je de thermische beveiliging? Je voert het resetten handmatig uit, maar doet dit pas wanneer de kachel volledig (!) is afgekoeld. De resetknop van de thermische beveiliging bevindt zich aan de achterzijde van de kachel.

x
Hulp nodig? Ik leid u naar de juiste informatie.
Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.