Webwinkel 24 uur per dag geopend • Wij hebben voorraad! • Houd rekening met mogelijk langere levertijden (+1 of 2 extra week) vanwege de grote vraag en verwerkingstijd: er komen meer bestellingen binnen dan de reguliere verwerkingstijd toelaat • Informeer jezelf vooraf: opties, tips en aankoopadviezen warmtepomp en aankoopadviezen pelletkachel • Wachtlijsten en wachttijden bij Contact

Pelletkachel te heet geweest

Thermische beveiliging resetten 

Onze pelletkachels zijn op twee manieren beveiligd tegen oververhitting. De uitlaatgastemperatuur wordt allereerst softwarematig begrensd tegen oververhitting; de pelletkachel houdt dus goed in de gaten wanneer de vooraf ingestelde temperatuur wordt benaderd. Als de pellettank onverhoopt toch heter wordt dan 80 graden Celsius, schakelt de hardware beveiliging in. Deze thermische beveiliging onderbreekt de stroomtoevoer naar de pelletmotor en zorgt ervoor dat de pellettank nooit zal gaan branden. 

Als de thermische beveiliging is geactiveerd, krijgt de pelletmotor geen stroom meer. Een reset is nodig om de motor weer te laten draaien. 

Hoe reset je de thermische beveiliging? Je voert het resetten handmatig uit, maar doet dit pas wanneer de kachel volledig (!) is afgekoeld. De resetknop van de thermische beveiliging bevindt zich aan de achterzijde van de kachel.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.