DRINGENDE KENNISGEVING! • Door de extreme gasprijs komen er aanzienlijk meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat.
Tegelijkertijd is er ook wereldwijd een tekort aan grondstoffen en een nationaal personeelstekort. Houd daarom rekening met wachttijden, wachtlijsten en eventueel langere
levertijden. Blijf vriendelijk tegen het hardwerkende personeel: we doen ons best, het duurt logischerwijs langer. Uiteraard leveren en helpen wij iedereen uitstekend.

Pelletkachel te heet geweest

Thermische beveiliging resetten 

Onze pelletkachels zijn op twee manieren beveiligd tegen oververhitting. De uitlaatgastemperatuur wordt allereerst softwarematig begrensd tegen oververhitting; de pelletkachel houdt dus goed in de gaten wanneer de vooraf ingestelde temperatuur wordt benaderd. Als de pellettank onverhoopt toch heter wordt dan 80 graden Celsius, schakelt de hardware beveiliging in. Deze thermische beveiliging onderbreekt de stroomtoevoer naar de pelletmotor en zorgt ervoor dat de pellettank nooit zal gaan branden. 

Als de thermische beveiliging is geactiveerd, krijgt de pelletmotor geen stroom meer. Een reset is nodig om de motor weer te laten draaien. 

Hoe reset je de thermische beveiliging? Je voert het resetten handmatig uit, maar doet dit pas wanneer de kachel volledig (!) is afgekoeld. De resetknop van de thermische beveiliging bevindt zich aan de achterzijde van de kachel.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.