Webwinkel 24 uur per dag geopend • Wij hebben voorraad! • Houd rekening met mogelijk langere levertijden (+1 of 2 extra week) vanwege de grote vraag en verwerkingstijd: er komen meer bestellingen binnen dan de reguliere verwerkingstijd toelaat • Informeer jezelf vooraf: opties, tips en aankoopadviezen warmtepomp en aankoopadviezen pelletkachel • Wachtlijsten en wachttijden bij Contact
Pelletkachel onderhoud en installatie

Pelletkachel onderhoud

Indien gewenst kan BlueSolid de pelletkachel installeren en/of onderhouden. Onze vakbekwame monteurs hebben alle kennis en gereedschap paraat. Dat betekent dat de plaatsing, installatie of het onderhoud aan uw pelletkachel op de juiste manier uitgevoerd wordt.

Afvoer van rookgassen

Een belangrijk item bij de aanschaf van een pelletkachel is de manier waarop de rookgassen naar buiten worden geleid. Er zijn verschillende opties en elke methode heeft zijn eigen kostenplaatje. Tevens heeft elke methode zijn voor- en nadelen. Bekijk daarom kritisch welke methode het beste bij jouw situatie pas.

Optie 1: Horizontale muurdoorvoer op ± 2 meter hoogte

Dit is de meest gebruikte methode. Vereiste is wel dat de kachel tegen een buitenmuur geplaatst kan worden. De afvoerbuis wordt op ongeveer 2 meter hoogte door de muur naar buiten geleid. In het gedeelte waar de buis door de muur gaat, wordt een dubbelbuis geplaatst met isolatie van steenwol. Dit is om te voorkomen dat de warmte uitstraalt naar materialen in de muur. En ander punt van aandacht is de overlast die eventuele rookgassen kunnen bezorgen wanneer er deuren of ramen openstaan. Bij twijfel van overlast naar buren toe, kan er beter voor een andere optie gekozen worden.

Kosten muurdoorvoer

De pelletkachel installatie prijs van deze optie is €600,- inclusief btw en het boren van het gat in de muur. Na de montage wordt de kachel ontstoken en worden de parameters gecontroleerd op het juiste resultaat. Indien gewenst zal de monteur de werking en bediening van de kachel uitleggen.

Pelletkachel afvoer

Optie 2: Bestaand schoorsteenkanaal

Indien er een bestaand schoorsteenkanaal aanwezig is, geschikt voor rookgassen afkomstig van houtverbranding, kan deze zonder meer gebruikt worden voor bij de pelletkachel installatie. Vaak is de buis een diameter groter dan die van de pelletkachel. In dat geval kan er in de bestaande buis een verloop geplaatst worden naar 80 mm.

Bestaand afvoer rook kanaal

Kosten bestaand rookkanaal

De kosten zijn afhankelijk van de materialen die nodig zijn om de kachel aan te sluiten op het bestaande kanaal. De prijs van de pelletkachel installeren op deze manier ligt in de meeste gevallen lager dan bij optie 1.

Meer informatie over afvoer bestaand afvoer rook kanaal vindt u door op de link te klikken.

 

Onderhoud pelletkachel

Regelmatig onderhoud aan een pelletkachel is absoluut noodzakelijk. Bij niet tijdig, slecht of geen onderhoud kunnen er zich gevaarlijke situaties voordoen. Met vuur in je woonomgeving moet zeer zorgvuldig worden omgegaan. Wacht daarom niet met het onderhoud tot uw kachel slechter gaat branden, maar laat het tijdig uitvoeren. 

Afspraak maken voor pelletkachel onderhoud:

Wil je onderhoud laten uitvoeren aan een toestel? Vul dan onderstaand afspraakformulier in. Onze aftersales service afdeling neemt binnen 2 dagen contact met je op
om een afspraak te maken. 

 

Pelletkachel onderhoud aanvragen | BlueSolid

Pelletkachel onderdelen

Mocht tijdens het onderhoud blijken dat er een nieuw onderdeel nodig is, dan is dat geen probleem. BlueSolid heeft alle onderdelen voor veel verschillende pelletkachels op de plank liggen.
Voor een overzicht met pelletkachel onderdelen klik op de volgende link: Pelletkachel onderdelen  

 

Zelf een pelletkachel installeren

Indien je de pelletkachel zelf wilt installeren, kun je alle afvoermaterialen online bestellen bij BlueSolid. Wij leveren alle afvoermaterialen uit voorraad. Boven de €200,- worden deze gratis bezorgd in heel Nederland. Wij geven ook advies, zodat je de pelletkachel op de juiste manier kunt installeren. Je blijft natuurlijk wel zelf verantwoordelijk voor de juiste plaatsing.

Pelletkachel handleiding

Installeer je de pelletkachel zelf, wat prima tedoen is, download dan onze Nederlandstalige pelletkachel handleiding. Hierin staat prima omschreven hoe je de kachel naar je eigen wens kunt inregelen. Mocht je na het lezen van de handleiding nog vragen hebben dan raadpleeg je eenvoudig onze service pagina online. Hier kun je op alle pelletkachel vragen de antwoorden vinden.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.