Een terrasverwarmer op houtpellets is onmisbaar als je van het gezellige buitenleven houdt. Een dergelijke terrasverwarmer heeft veel voordelen. Het gemak en dat er geen rook vrijkomt bijvoorbeeld. In deze blog gaan we verder in op de voordelen. Zeg maar vaarwel tegen de vervuilende vuurkorf, want de terrasverwarmer wint op alle fronten. Een fantastisch idee.

Geen gedoe en gesleep met vuurkorven

Het is heerlijk om ’s avonds op je terras te zitten met een vuurtje erbij. Maar tegelijkertijd betekent het vaak ook ‘gedoe’. Eerst moet de vuurkorf aan. Dat is soms al een uitdaging. Dan moet de korf ook blijven branden. Je dient de korf steeds aan te vullen. Soms is verplaatsing van de korf noodzakelijk, bijvoorbeeld als de wind(richting) ongunstig blijkt. Daarna moet alles weer opgeruimd worden.

Terrasverwarmer doet zelf z’n ding: brandt autonoom

Uiteraard heeft de terrasverwarmer ook weer een ‘aanmaakprocedure’. Maar het voordeel is dat de terrasverwarmer vervolgens zelf z’n ding doet. Eenmaal aan blijft ie gaan. Zo loopt dat leuke gesprek gewoon door en hoef je niet te rotzooien met hout gedurende de avond. De terrasverwarmer brandt meerdere uren. De ronduit populaire Qube brandt autonoom ongeveer 3,5 uur op 3,5 kilo houtpellets. Je kunt rustig achterover leunen.

Terrasverwarmer op houtpellets: rookvrij en vuilvrij

Dankzij het speciale verbrandingsproces komt er geen houtrook vrij, de terrasverwarmer is dus rookvrij. Ook ontstaan er nauwelijks vuilresten/brandresten zoals bij vuurkorven vaak het geval is. Geniet van een warm vuurtje zonder vieze rook. Voorkom dat er asresten op je mooie terras waaien of vallen. Met een terrasverwarmer blijft je terras schoon en netjes, een aantrekkelijk vooruitzicht.

Bewaar de vrede met de buren, geen overlast

Als je zelf bij een vuurkorf zit, valt het misschien nog mee met de overlast. Je krijgt er immers een mooi vuur voor terug. Maar de buren zitten er minder op te wachten. Sterker nog, ze kunnen zomaar een hekel aan je hebben of krijgen na de zoveelste stooksessie. Bewaar de vrede met de buren. Een terrasverwarmer op houtpellets geeft in tegenstelling tot een vuurkorf geen overlast. Dat voelt goed.

Aangenaam vuur en je kleding blijft lekker ruiken

Iedereen houdt van een aangenaam vuur op het terras en daarvoor is de terrasverwarmer op houtpellets de beste optie. Je kleding blijft lekker ruiken en dat is zeker een voordeel in vergelijking met vuurkorven. De stank van de korf gaat hoe dan ook in je kleren zitten. Ruik jij het niet (direct), dan ruikt een ander het wel. En uiteindelijk ruik je het zelf alsnog. De wasmachine moet weer aan.

Voorspelbaarheid vonken

Er is duidelijk een verschil qua voorspelbaarheid van vonken tussen een terrasverwarmer en een vuurkorf. Bij een terrasverwarmer heb je nauwelijks met vonken te maken. Alleen op het einde komen er zo’n dertig seconden vonken vrij. Op de gehele brandduur is dit zeer beperkt en uitstekend te timen. Bij een vuurkorf kunnen er elk moment vonken ontstaan die alle kanten opschieten.

Gasgestookt? Financieel voordeel terrasverwarmer op houtpellets

Een terrasverwarmer op houtpellets is een redelijke investering. Gasgestookte terrasverwarmers zijn in aanschaf weliswaar goedkoper, maar vergis je niet: het gebruik is duurder, de stookkosten liggen een stuk hoger! Voor jezelf en voor horecazaken biedt de terrasverwarmer op houten pellets een financieel voordeel. Je bespaart door de tijd heen behoorlijk op de gaskosten. Wie kan rekenen, kiest voor een terrasverwarmer op houtpellets.

Tip: hier moet je op letten bij het kopen van pellets.

Combinatie statafel en terrasverwarmer

Terwijl de Qube steeds meer harten verovert, is ook de PelletNext onwijs geliefd. De PelletNext is een geniale combinatie van een statafel en terrasverwarmer. Het zijn vooral horecabedrijven die gek zijn op dit product, voor je terras thuis is het wel een heel luxe product. Je steelt sowieso de show. Een biertje smaakt nog beter rond het vuur. De PelletNext is een welkome eyecatcher op het terras met een grote aantrekkingskracht.