Hoge kwaliteit pelletkorrels kopen

Pelletkorrels zijn brandstof voor je pelletkachel. Zonder pelletkorrel geen warmte. Deze korrels, ook houtpellets genoemd, bestaan uit zaagsel en snippers die onder hoge druk zijn samengeperst. Om zo lang mogelijk van een pelletkachel te kunnen genieten is het belangrijk dat je pellets van hoge kwaliteit gebruikt. Dit verhoogt zowel de levensduur en is beter voor de garantie. 

De kwaliteit prijs van pelletkorrels hangt van verschillende factoren af. Denk hierbij aan de gebruikte houtsoort(en) en de verhouding tussen water en zaagsel, ook wel vochtgehalte genoemd. Hoe minder vocht, hoe beter de pellets verbranden. Vocht zorgt bij verbranding namelijk voor rookvorming en beĂ¯nvloedt zo de warmtewaarde. Daarnaast verschilt de verbranding per houtsoort. De houtpellets die je koopt bepalen dus voor een groot deel de prestatie van een pelletkachel. 

Waaraan herken je beste pelletkorrels

Los van houtsoort en vochtwaarde bestaan er grof genomen twee soorten houtpellets: lichtgekleurde en donker gekleurde korrels. Tussen de kwaliteit van deze korrels zit vaak een groot verschil. Het is verstandig om hier rekening mee te houden als je houtpellets koopt. 

BlueSolid verkoopt alleen lichtgekleurde korrels, omdat er een aantal nadelen zit aan de donkere variant.De donkere korrels zijn vaak harder, waardoor ze moeilijk verbranden. Daarnaast is het chloorgas dat hierbij vrijkomt zelfs schadelijk voor onderdelen van een pelletkachel

Zoek bij het kopen van pelletkorrels naar het door de Europese Unie opgestelde EN Plus A1 keurmerk. Houtpellets met dit keurmerk hebben een laag vochtgehalte, produceren weinig as en geven een hoger rendement. 

Pelletkorrels koop je bij BlueSolid

Je vindt de prijzen van pelletkorrels in onze webshop. Houtpellets zijn via de BlueSolid webshop per pallet te koop, maar ook in kleinere hoeveelheden in onze showroom. Ze beschikken allemaal over het EN Plus A1 keurmerk.

Via onze webshop betaal je veilig online. We verwerken de order zodra de bestelling is geplaatst. Wil je de houtpellets eerst zien branden voordat je ze koopt? Dat is geen enkel probleem. Kom langs in onze showroom in Tolbert en onze pelletkachel specialisten helpen je graag verder.