100 euro korting op houtpellets voor mensen die in april een pelletkachel kopen: dit geldt alleen voor de NextGen, NextWoody en NextElite | Openingstijden

Verbruik pelletkachel

Voor het verbruik van uw pelletkachels zijn er een aantal factoren waarmee u rekening mee dient te houden. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

>Het huidige gasverbruik.
>De isolatie van de woning.
>De functie van de ruimte die verwarmd moet worden. Om wat voor soort kamer gaat het?
>De afmeting van de ruimte die verwarmd moet worden.
>Hoeveel energie er nodig is om de bewuste ruimte te verwarmen.
>Gaat het om lokale luchtverwarming of het verwarmen van meerdere ruimtes (lucht)? Of wilt u de kachel aansluiten op de centrale verwarming?
>Voorziet de pelletkachel van warm tapwater?
>Is de kachel bedoeld voor hoofd- of bijverwarming?

Zoals u ziet zijn het een groot aantal factoren waarmee u rekening houdt bij het verbruik van een pelletkachel.

Verbruik pelletkachel CV

Het verbruik van een pelletkachel CV en een normaal CV systeem verschilt nogal. Wanneer u wilt berekenen hoeveel u bespaart met bijvoorbeeld een pelletketel, is het heel belangrijk om te weten hoeveel ruimtes u wilt verwarmen. Wanneer u kiest voor een pelletkachel, waarmee u Ă©Ă©n ruimte verwarmt bespaart u ook flink op verwarmingskosten. Bij een pelletkachel kan worden aangenomen dat 80 - 90% van de verwarmingskosten overgenomen worden door deze kachel. De gerealiseerde kostenbesparing kan dan liggen tussen de 250 tot 450 euro. Het verbruik van de pelletkachel CV moet dan wel optimaal zijn.

Verbruik pelletkachel Redonda Glass Zwart  Pelletkachel CV Classic wit
Classic Pelletkachel CV Rood Redonda Glass Zwart Pelletkachel CV Classic Wit

 

Stroomverbruik pelletkachel

Ook het stroomverbruik met een pelletkachel wordt bespaard. Hoeveel u bespaart is niet bij ieder huishouden hetzelfde. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen. De aanschaf van een pelletkachel en houtpellets is een investering. Hierdoor kan de aankoop groot zijn, maar u zult dit binnen enkele jaren terugverdienen. Als de investering te hoog wordt, duurt het langer om deze terug te verdienen. Het is daarom belangrijk om voor een kachel te kiezen die de juiste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Uiteraard vindt u deze bij BlueSolid. Wanneer u meer wilt weten over onze haarden of over het stroomverbruik van een pelletkachel, neem dan contact op met onze deskundige klantenservice!

Gasloos wonen

Dat gas steeds duurder gaat worden staat voor 100% vast. Alternatieven voor gasloos wonen zijn voorhanden en leveren uw ook nog eens een kostenbesparing op. Wacht niet langer en stap nu over en maak gebruik van de subsidie zo lang deze er nog is op duurzame warmte producten.

x
Hulp nodig? Ik leid u naar de juiste informatie.
Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.