Soorten airco's: welk type airco heb ik nodig?

Er worden meerdere airco’s aangeboden, welk type airco heb ik nodig? Dat hangt af van de hoeveelheid kamers die je wilt verkoelen én de grootte van die kamers. Daarnaast is het de vraag of je het vrij eenvoudig of meteen heel goed wilt aanpakken. Voor elk scenario hebben we goede airco’s.

Eén kamer verkoelen: mobiele airco of Single Split airco

Stel je voor dat je één kamer wilt verkoelen. Dan is de mobiele airco het simpelste type. Hiermee verkoel je een kamer van (ongeveer) 20 tot 30 vierkante meter. Zo’n mobiele airco is heel praktisch door de wieltjes en de geringe hoogte (nauwelijks 85 cm). Je kunt de mobiele airco gemakkelijk verplaatsen tussen verschillende ruimtes.

De vaste Single Split airco is helemaal een goede oplossing. Deze stillere en energiezuinige wandairco verkoelt één kamer van 30 tot 80 vierkante meter. Bovendien heeft de Single Split meer vermogen. Welk type airco heb ik nodig? De Artel Single Split! Het binnendeel komt aan de wand, het buitendeel hangt of staat buiten. 

Twee kamers verkoelen: Multi Split Airco

De Artel Multi Split airco is de aantrekkelijkste optie voor het verkoelen van twee kamers van beide 30 tot 80 vierkante meter. Denk aan slaapkamers of de woonkamer en het thuiskantoor. De Multi Split is min of meer hetzelfde als de Single Split, maar nu heb je twee binnendelen. De stille werking is een groot voordeel. Er is één buitendeel.

Drie kamers verkoelen: Trio Split airco

Met de Artel Trio Split ga je voor goud. Net als andere wandairco’s is dit type airco stil en energiezuinig. Dankzij drie binnendelen kun je drie kamers (elk 30 tot 80 vierkante meter) tegelijkertijd verkoelen. Er is opnieuw één buitendeel. Overigens leveren we voor elk binnendeel een eigen afstandsbediening. Bij de Multi Split krijg je dus twee afstandsbedieningen en bij de Trio split drie.

Het bovenstaande overzicht geeft je antwoord op de vraag: welk type airco heb ik nodig? Belangrijk detail en goed om te weten: alle split airco’s van Artel hebben een verwarmingsfunctie. Met de afstandsbediening stel je de temperatuur naar wens in. RR – Verwarmen, verkoelen en genieten.

Wil je extra informatie over soorten airco's? Lees dan onze blog met extra informatie over de juiste airco voor jou.