pelletkachel kopen in april = 100 euro korting op pellets (geldt voor NextGen, NextWoody & NextElite) |  Openingstijden | 25 mei megaveel showroom-voordeel op 2e hands pelletkachels

Merken airco’s: welk merk moet ik kiezen voor een airco?

De airco’s van het Italiaanse topmerk Artel zijn absoluut onze favoriet. In Italië hebben veel meer huizen airco’s, het is een aircoland met aan aircocultuur. Artel heeft zich in dat land als grote speler ruimschoots bewezen. We bieden dit merk aan omdat Artel echt gespecialiseerd is in airco’s. In Nederland bekende merken als LG, Samsung en Panasonic hebben airco’s niet als hoofdactiviteit in hun bedrijvigheid, ze doen zoveel andere dingen.

A-merk airco’s of algemeen A-merk

Het wordt heter, mensen zijn op zoek naar airco’s. Logischerwijs heeft een kwaliteitsmerk dan de voorkeur. Een goed merk garandeert een lange levensduur en uitstekende prestaties, zodat je lang en zorgeloos kunt genieten van de verkoeling. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een A-merk in airco’s en dat is wat anders dan een ‘algemeen’ A-merk dat toevallig daarnaast nog airco’s verkoopt. Al bieden ze allebei wel kwaliteit.

Aircomerk Artel

Onze voorkeur voor het solide aircomerk Artel is een rationele optelsom van overwegingen. In Italië zet Artel al decennialang de toon. Omdat dit merk enkel een focus heeft op verwarmen en verkoelen (airco’s, pelletkachels en warmtepompen), zijn alle processen hierin geoptimaliseerd. Elektronicabedrijf Samsung en elektronicaproducent Panasonic hebben airco’s als ‘bijproduct’: ze zijn bekend, dus verkoopt het toch wel.

Bekende merken met goede kwaliteit airco’s

• Uiteraard zijn ook de airco’s van LG, Samsung en Panasonic prima producten;
• bekende merken leveren kwaliteit in de gehele linie, net als Toshiba, Mitsubishi Electric en Hitachi.

Wat dat betreft zijn meerdere merken in staat om je een goede kwaliteit airco te beloven. Zeker weten. Wij hechten vooral waarde aan de ervaringen van de Italianen, die langer en vaker met tropische temperaturen te maken hebben dan Nederlanders. Waar de noodzaak lange tijd hoger was dan hier (inmiddels heeft Nederland ook steeds vaker serieuze hittegolven en is een split-unit airco een aanwinst voor je huis, chalet of kantoor).

Financieel voordeel Italiaans topmerk Artel

• Het topmerk Artel maakt geen televisies en laptops zoals Toshiba, Artel zag een hitteprobleem in Italië en zocht vanuit dat probleem een perfecte oplossing.
• Door die focus en doorontwikkeling is Artel geoptimaliseerd in distributie en goedkoper aan te bieden dan andere merken.
• Zo bespaar je in totaal zomaar honderden of zelfs duizenden euro’s ten opzichte van andere merken als (bijvoorbeeld) Mitsubishi Electric en Hitachi.