megaveel showroom-voordeel op 2e hands pelletkachels (weg = weg) | Openingstijden | pelletkachel kopen in juli = 100 euro korting op pellets (geldt voor aankoop kachel inclusief installatie: NextGen, NextWoody & NextElite)

Temperatuur instelling pelletkachel

Waarom wordt het warmer dan de temperatuur die ik heb ingesteld?

Dit ligt meestal aan de isolatie van de kamer/ruimte waar de pelletkachel staat. Nadat de ingestelde kamertemperatuur is bereikt, gaat een pelletkachel in Eco-stand en op een laag vermogen doorbranden. Als de ruimtevoeler (op de achterkant van de kachel) merkt dat er warme lucht uit de ruimte ontsnapt, zal deze de kachel aanzetten tot een hogere waarde dan ingesteld om te compenseren voor dit verlies. En dat merk je. Activeer de zogeheten Eco-Stop om dit te voorkomen en de sensor zal kachel laten uitslaan. 

Eco-stand verlagen

Indien de Eco stand nog teveel vlam heeft dan kan deze verlaagd worden in de parameters. Ga naar de product pagina en download de manual. Hierin staat een tabel met alle parameters. Regel PR06 is verantwoordelijk voor de pellet toevoer in de Eco. Verlaag deze in kleine stapje en test het resultaat. Indien deze parameter te laag ingesteld wordt zal de kachel uitgaan.

Standby functie activeren

De standby functie is standaard uitgeschakeld. Parameter PR28 bepaald of de funktie aan of uit staat. Verander de parameter van "OFF" in een getal. De kachel gaat aan en uit zodra het verschil in kamer temperatuur en ingestelde temperatuur hoger of lager is dan het ingevulde getal. 

Download knowledge based document

Wil je meer weten over dit onderwerp? Download dan ons knowledge based doucment - Te warm in de kamer. Deze leidt je stap voor stap door de mogelijke oplossingen.

x
Hulp nodig? Ik leid u naar de juiste informatie.
Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.