Wat zijn pellets?

Houtpellets, ook wel pelletkorrels genoemd, worden gevormd door zaagsel te vermengen met water en onder hoge druk door een matrijs te persen. Hierdoor worden cilindrische staafjes gevormd van rond 6 mm met een lengte variërend tussen 25-35 mm lang. Na het vormen worden de pellets gedroogd en ligt het vochtgehalte beneden de 6%. Koop je hoge kwaliteit houtpellets online bij BlueSolid®

 

Gebruikte houtsoort

Het zaagsel is afkomstig van een bepaalde boomsoort en de houtsoort bepaalt de karakterstiek van de pellet tijdens de verbranding. In de regel bevat een donker gekleurde pellet meer hardhout, zelfs tropisch hardhout. Bij verbranding van bepaalde tropische hardhoutsoorten komt chloorgas vrij en dit tast staal en gietijzer aan. Donker gekleurde pellets zijn meestal ook harder waardoor ze moeilijker tot ontbranden komen. Daarom is het raadzaam om lichter gekleurde pellets te gebruiken.

 Hout-pellets van Purepower | BlueSolidBlueSolid houtpellets

EN plus A1 keurmerk voor Houtpellets

Het En plus A1 keurmerk waarborgt de kwaliteit van de pellets tijdens de verbranding. Dit keurmerk is specifiek gericht op het gebruik van houtpellets in kleinere pelletkachels, die worden gebruikt door particulieren. Er zijn ook keurmerken die de kwaliteit waarborgen voor gebruik in industriële pelletbranders. Het is dus van belang voor particulieren om pelletkachel pellets te gebruiken met een EN plus A1 keurmerk.

Krone Gold Pellets | blueSolid