Kleine pelletkachel populair voor verwarmen chalets en stacaravans

De Mini behoort tot de beste pelletkachels van Nederland. Hoe krijgt deze kleine pelletkachel van Artel dat voor elkaar? Het succes schuilt in vakantieparken: de Mini is een regelrechte hit onder bezitters van chalets en stacaravans.

Er zijn veel verschillende modellen pelletkachels. Meestal ‘wint’ het normale model. Zo is de Julia Next de absolute verkooptopper. Toch staat nu ook de Mini van Artel in de top 5 beste pelletkachels van Nederland. Met dank dus aan de eigenaren van de vakantiewoningen.

Waarom kiezen mensen die op vakantieparken wonen voor de Mini van Artel? De genoemde redenen gaan al lang niet meer over sfeer en gezelligheid alleen. Dit zijn de veelgehoorde, rationele argumenten op een rijtje:

1. Pelletkachel met afvoer aan de bovenkant

De afvoer van veel pelletkachels zit aan de achterkant. Dat neemt ruimte in beslag. Die ruimte is in een chalet of stacaravan extra kostbaar. De Mini heeft de afvoer aan de bovenkant. Een groot voordeel dus. Zo staat de pelletkachel minder ver in de ruimte. Dankzij het kleine model neemt de kachel sowieso al weinig ruimte in. De Mini past daardoor prima in verschillende vakantiehuisjes.

2. Brede range in vermogen

Je hoort weleens over pelletkachels dat het té warm wordt in de ruimte. Zelfs het minimale vermogen is dan nog te hoog. In dat geval stijgt de temperatuur verder dan ingesteld op thermostaat. Met minimaal 1 kW en maximaal 5 kW heeft de Mini een heel laag minimaal vermogen. Dit is heel handig voor de temperatuurregeling. Je kunt het aangenaam warm maken, zonder dat de temperatuur op de thermostaat overschreden wordt. Ideaal voor de kleine(re) leefruimtes.

3. Lage verwarmingskosten, zonder gas verwarmen

Gas is duur en dat merk je bij gasgestookte chalets en stacaravans al helemaal. De verwarmingskosten zijn al snel aan de hoge kant. Een onaantrekkelijk idee. De kleine pelletkachel bespaart 100% op gaskosten. Het gebruik van de pelletkachel met houtpellets is ook stukken goedkoper. Kortom, de pelletkachel betekent een betaalbare oplossing voor het verwarmen van vakantiewoningen.