DRINGENDE KENNISGEVING! • Door de extreme gasprijs komen er aanzienlijk meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat.
Tegelijkertijd is er ook wereldwijd een tekort aan grondstoffen en een nationaal personeelstekort. Houd daarom rekening met wachttijden, wachtlijsten en eventueel langere
levertijden. Blijf vriendelijk tegen het hardwerkende personeel: we doen ons best, het duurt logischerwijs langer. Uiteraard leveren en helpen wij iedereen uitstekend.

Hoofd- of bijverwarming

Kies ik voor hoofd- of bijverwarming ?

Bij het bepalen van het benodigde vermogen kunt u de vraag stellen of de pelletkachel als bij- of hoofd verwarming wordt gezien. Bij dat laatste moet het vermogen dusdaning gekozen worden dat de kachel ook bij zeer strenge vorst de ruimte binnen redelijke tijd kan verwarmen. In Nederland worden de huizen gemiddeld 220 dagen per stook seizoen verwarmd. Bij 72% van de stookdagen ligt de buiten temperatuur boven de 8 graden Celsius.Kiest men voor bijverwarming dan is het waarschijnlijk dat toch een groot gedeelte van het stook seizoen de pelletkachel toereikend is als hoofdverwarming. De resterende dagen zal er met gas bijverwarmd moeten worden. De vraag is dan hoe de kosten van gas bijstoken zich verhouden tot de meer kosten van een hogere kW kachel.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.