pelletkachel kopen in april = 100 euro korting op pellets (geldt voor NextGen, NextWoody & NextElite) |  Openingstijden | 25 mei megaveel showroom-voordeel op 2e hands pelletkachels

Gebruikte pelletkachel kopen

Op deze pagina vind je gebruikte- en tweedehands pelletkachels. Dit zijn showroom modellen of...
Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Welke gebruikte pelletkachel past bij mij? 

Er zijn verschillende soorten pelletkachels: vrijstaande pelletkachels (met of zonder kanalisatie), inbouw-pelletkachels en een pelletkachel-cv. Welk type je nodig hebt, hangt grotendeels af van één vraag: gebruik je de kachel als hoofd- of bijverwarming?

Een vrijstaande pelletkachel, ook wel pellethaard genoemd, is het meest geschikt als bijverwarming. Dit is te vergelijken met een traditionele open haard, maar dan efficiënter en warmer. Je gebruikt de cv-installatie nog steeds voor warm water en een klein beetje voor verwarming van het huis. De vrijstaande pelletkachel zorgt voor een aangename temperatuur in je woonkamer.

Een inbouw-pelletkachel functioneert hetzelfde als een vrijstaande kachel, maar staat niet los in de kamer. De meeste inbouw-kachels hebben een hoger vermogen dan vrijstaande kachels. Hierdoor zijn ze perfect voor kanalisatie: er lopen ook buizen (kanalen) naar andere kamers in huis. Zo verwarm je meerdere kamers tegelijk met een inbouw-pelletkachel.

Met een pelletkachel-cv kun je volledig gasloos verwarmen – de kachel neemt de verwarmingsfunctie over van de bestaande cv-ketel. Het apparaat verwarmt je volledige woning op een efficiënte en duurzame manier.

Pelletkachel tweedehands installatie 

Je kunt ervoor kiezen om een pelletkachel zelf te installeren. Alle benodigde materialen zijn te vinden in onze webshop. In het geval van zelf-installatie krijg je advies van ons, maar blijf je zelf verantwoordelijk voor de juiste plaatsing.

Pelletkachel gebruikt voor minder energiekosten

Een gebruikte pelletkachel is niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Een tweedehands pelletkachel zorgt namelijk voor veel lagere energiekosten. Omdat kosten voor energie voor een groot deel meestal door een hoog gasverbruik komen kan een pelletkachel voor kostenbesparing zorgen. Een pelletkachel zorgt ervoor dat een verwarming niet aan hoeft, waardoor je veel minder gas verbruikt. Als je en pelletkachel CV gebruikt vervangt deze zelfs de volledige centrale verwarming. Naast een kostenbesparing zorgt het er ook voor dat je je steentje bijdraagt aan het verduurzamen van onze wereld en je zorgt ervoor dat we minder afhankelijk zijn van gas uit Groningen. 

Tweedehands pelletkachel bestellen bij BlueSolid

Bij BlueSolid kun je makkelijk en snel een tweedehands pelletkachel. De pelletkachels zijn teruggestuurd, of omgeruild en zijn nog steeds van uitstekende kwaliteit. We hebben een eigen showroom waar je terecht kunt om te kijken naar de mogelijkheden. Daarnaast hebben we gekwalificeerde monteurs die je graag helpen en je kunt altijd onderhoud aanvragen. Onze uitgebreide service en support zorgt ervoor dat je niets tekort komt. Ook voor een advies op maat ben je bij BlueSolid op het juiste adres. Je kunt makkelijk een offerte aanvragen, zodat je een goed beeld hebt van de kosten.

x
Hulp nodig? Ik leid u naar de juiste informatie.
Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.