Voorjaar-voordeel & voorraad in plaats van piekprijzen & najaar-schaarste: slimme mensen kopen nu Houtpellets weer goedkoop! Pelletkachels op voorraad, vlot leverbaar

Iets gaat mis (airco)

Wat is er mis als de code "Defrost" op het display van de binnenunit zie en de buitenunit lijkt te zijn bevroren?

Deze code is geen foutcode, maar de code die aangeeft dat het systeem de buitenunit ontdooit. (DeFrost)
Dit gebeurt meestal wanneer de airconditioner een ruimte verwarmt. Bij het verwarmen van een ruimte begint de buitenunit af te koelen en als de buitentemperatuur al behoorlijk koud is kan de buitenunit bevriezen.

Wanneer dit gebeurt, stopt het systeem automatisch met het verwarmen van de ruimte en voert het de warme lucht af naar de buitenunit om die unit te ontdooien. Dit proces kan 10 tot 15 minuten duren. Daarna begint de airconditioner de kamer weer te verwarmen.
Het is belangrijk om niet op knoppen te drukken maar te wachten tot het ontdooien is voltooid. Daarna zal de airconditioner automatisch ook weer gaan verwarmen.

 

Opm: Dit is dus geen alarm melding maar een ontdooings procedure!

Waarom begint de airco niet gelijk met verwarmen als ik dat instel?

Wat als de airco niet à la minute verwarmt? Geruststellend bericht: dat is volstrekt normaal! Geef de airco even de tijd en de gelegenheid als je de verwarmingsmodus instelt. De airco begint namelijk na ongeveer 10 minuten warme lucht te blazen. Vervolgens wordt het lekkker warm en dat bijzonder voordelig.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.