DRINGENDE KENNISGEVING! • Door de extreme gasprijs komen er aanzienlijk meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat.
Tegelijkertijd is er ook wereldwijd een tekort aan grondstoffen en een nationaal personeelstekort. Houd daarom rekening met wachttijden, wachtlijsten en eventueel langere
levertijden. Blijf vriendelijk tegen het hardwerkende personeel: we doen ons best, het duurt logischerwijs langer. Uiteraard leveren en helpen wij iedereen uitstekend.

"fan fail" melding

De melding “Fan Fail” heeft te maken met de rookgasventilator. Deze moet een bepaald aantal toeren draaien om de rookgassen met succes uit de kachel te drijven. Dit wordt constant gecontroleerd door de software in de pelletkachel. Zodra er een afwijking optreedt, wordt de stroom naar de pelletmotor onderbroken en verschijnt de melding “Fan Fail” op het display. 

De afwijking kan verschillende oorzaken hebben: 

 1. De ventilator zit vast, omdat:
  1. De kachel sterk is vervuild en schoongemaakt moet worden
  2. De rotor van de elektromotor is vervuild
  3. De ventilator defect is
 2. De snelheidsmeting is niet juist, omdat:
  1. De snelheidsmeter kapot is
  2. De stekker op de meter of het moederbord los zit
  3. De ventilator niet soepel draait

Vervuilde onderdelen zijn vaak eenvoudig te reinigen. Is er een probleem waar een professional aan te pas moet komen? Neem dan even contact met ons op om een afspraak te maken.

Knowledge bases documenten

Wil je meer informatie over deze foutmelding lees dan ook onze knowledge based document "Fan fail"

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.