Kachels op voorraad en vlot leverbaar, pelletkachel kopenWebwinkel 24 uur per dag geopend • Openingstijden fysiek bestelpuntExtreme drukte • Wachtlijsten en wachttijden bij contactaanvragen
Hoeveel vermogen pelletkachel heb ik nodig

Hoeveel vermogen pelletkachel heb ik nodig?

Hoeveel vermogen pelletkachel heb ik nodig

Aantal stookdagen in Nederland

Het aantal stookdagen, in Nederland, ligt op 220 dagen. De buiten temperatuur van deze stookdagen zijn als volgt verdeelt:

Bij de keuze om de pelletkachel als bijverwarming te gebruiken is vaak het vermogen niet genoeg, om alle stookdagen van het jaar, de ruimte te verwarmen met de pelletkachel. Dit betekend dan ook dat er een tweede verwarmingsbron aanwezig moet zijn. Kiest u niet voor bijverwarming, maar voor hoofdverwarming, neem dan genoeg kW's zodat het ook warm wordt bij de koude stookdagen. 

Wat vermogen pelletkachel heb ik nodig

Deze vraag stelt iedere potentiële klant. Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. Er zijn nogal wat factoren die bepalen wat voor pelletkachel in welke situatie past.
Hieronder een opsomming van factoren/vragen die een belangrijke rol spelen bij het maken van een keuze:

* Het huidige gasverbruik

* De afmeting van de ruimte die verwarmd moet worden

* De isolatie van de woning

* Hoeveel energie er nodig is om de bewuste ruimte te verwarmen

* De functie van de ruimte die verwarmd moet worden. Gaat het om een woonkamer, werkkamer, e.d.

* Gaat het om lokale luchtverwarming of het verwarmen van meerdere ruimtes (lucht) of wilt u de kachel aansluiten op de centrale verwarming.

* Is er bij een aansluiting op de centrale verwarming ook de wens dat de pelletketel voorziet in warm tapwater.

* Is de kachel bedoeld voor hoofd- of bijverwarming.

Zoals u ziet zijn er aardig wat vragen te beantwoorden voordat u tot de juiste keuze aangaande het vermogen komt.  Bovenstaande items behoren bij de eerste selectieronde. Na het maken van bepaalde keuzes komt u bij de tweede ronde van de selectie.

Welke kachel past bij jouw ?

De tweede ronde van de selectie bestaat uit de volgende items:

* Welk geluidsniveau is voor de gebruiker acceptabel. Het geluid dat de kachel maakt is sterk afhankelijk van het feit of het gekozen vermogen toereikend is. Wordt een te kleine kachel (t.o.v. vermogen) gekozen, dan zal de kachel harder moeten werken om het warm te krijgen. Een pelletkachel die op vol vermogen moet werken maakt meer geluid. Centrale verwarming is altijd stiller dan een lokale luchtkachel.

* Welk design past bij uw interieur 

* Het beschikbare budget 

* Bij een aansluiting op de CV zijn er twee keuzes: een moederhaard in de woonkamer of een ketel in de garage of bijkeuken. 

Als u nog geen duidelijk idee heeft over welke kachel bij u past, dan is het raadzaam om de showroom in Tolbert te bezoeken. Wij hebben meer dan 50 kachels in de showroom staan en kunnen advies op maat geven.

 

 

 

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.