Uitleg werking: hoe werkt de Medical Air PRO ?

De vervuilde binnenlucht stroomt door de zijroosters van de Medical Air PRO. In het apparaat zelf wordt de lucht extreem gezuiverd door hooggeavanceerde filters van medische kwaliteit. De gezuiverde lucht komt vervolgens naar buiten via het bovenste voorrooster. Het scherm op de Medical Air PRO toont de luchtkwaliteit aan.

Automatisch altijd een schone binnenlucht

De Medical Air PRO bevat een automatische stand. Met één druk op de knop zet je deze stand in werking. Het apparaat indexeert de luchtkwaliteit en reageert naar rato. Het is ook mogelijk om handmatig de snelheid van het verversen te vergroten. Het scherm op de bovenkant van het apparaat spreekt voor zich.

Zo werkt de Medical Air PRO

De aangezogen lucht gaat eerst door een voorfilter van roestvrijstalen gaas. Dit voorfilter vangt de grove stofdeeltjes op. Overige deeltjes gaan naar de filterkern van de machine. Deze kern bevat een gepatenteerde technologie in adaptieve spanningsregelsystemen. Hier begint het belangrijkste ionisatieproces.

  • De Medical Air Pro is een medische kwaliteit luchtreiniger met ionisatie: het apparaat schiet negatief geladen deeltjes (ionen) op de overgebleven (en schadelijke) positief geladen deeltjes af. De deeltjes hechten aan elkaar. De aantrekkingskracht tussen negatief geladen deeltjes en positief geladen deeltjes is 36.000 maal sterker dan de zwaartekracht.

  • Tijdens dit ionisatieproces worden alle bacteriën, schadelijke stoffen en virussen vernietigd als gevolg van de hoge elektronische spanning. De behandelde lucht uit de filterkern passeert kiemdodende UV-C/UVC-lampen in het apparaat. Daarna gaat de lucht ook nog eens door fotokatalytische filters en fotokatalytische plasmafilters die eventueel overgebleven virusdeeltjes ontleden en inactiveren.

Krachtpatser onder de luchtreinigers

Kort geformuleerd werkt de Medical Air PRO door een voorfilter, filterkern, ionisatie, uv-c/uvc-lampen, fotokatalytische filters en fotokatalytische plasmafilters. Hierdoor worden pollen en fijnstofdeeltjes tot 99,98% uit de lucht gehaald. Virussen en bacteriën worden tot 99,96% uit de lucht gehaald. De Medical Air PRO is de absolute krachtpatser onder de luchtreinigers met alles in één.