Tweedehands pelletkachel kopen

Op deze pagina vind je tweedehands pelletkachels. Deze modellen zijn in goede conditie, en zijn...
Lees meer

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke gebruikte pelletkachel past bij mij? 

Er zijn verschillende soorten pelletkachels: vrijstaande pelletkachels (met of zonder kanalisatie), inbouw-pelletkachels en een pelletkachel-cv. Welk type je nodig hebt, hangt grotendeels af van één vraag: gebruik je de kachel als hoofd- of bijverwarming?

Een vrijstaande pelletkachel, ook wel pellethaard genoemd, is het meest geschikt als bijverwarming. Dit is te vergelijken met een traditionele open haard, maar dan efficiënter en warmer. Je gebruikt de cv-installatie nog steeds voor warm water en een klein beetje voor verwarming van het huis. De vrijstaande pelletkachel zorgt voor een aangename temperatuur in je woonkamer.

Een inbouw-pelletkachel functioneert hetzelfde als een vrijstaande kachel, maar staat niet los in de kamer. De meeste inbouw-kachels hebben een hoger vermogen dan vrijstaande kachels. Hierdoor zijn ze perfect voor kanalisatie: er lopen ook buizen (kanalen) naar andere kamers in huis. Zo verwarm je meerdere kamers tegelijk met een inbouw-pelletkachel.

Met een pelletkachel-cv kun je volledig gasloos verwarmen – de kachel neemt de verwarmingsfunctie over van de bestaande cv-ketel. Het apparaat verwarmt je volledige woning op een efficiënte en duurzame manier.

Pelletkachel installatie 

Je kunt ervoor kiezen om een pelletkachel zelf te installeren. Alle benodigde materialen zijn te vinden in onze webshop. In het geval van zelf-installatie krijg je advies van ons, maar blijf je zelf verantwoordelijk voor de juiste plaatsing.