Een pelletkachel kopen doe je bij BlueSolid.nl

Ben je op zoek naar een luxe en milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen? Dan is een...
Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een pelletkachel kopen en gasloosverwarmen

Het is de hoogste tijd om onze woningen te verduurzamen. De wereld om ons heen verandert snel en overstappen op duurzame energiebronnen wordt steeds belangrijker. 

De kachel gebruikt houtpellets als brandstof. Door een perfecte balans tussen zuurstof en brandstof ontstaat een schone en constante verbranding met een hoog rendement. Een pelletkachel kan als losstaande verwarmingsbron worden gebruikt, maar het is ook mogelijk om de kachel aan te sluiten op de CV installatie. 

Houtpellets voor je pelletkachel kopen

Houtpellets zijn de brandstof van de pelletkachel die je gaat kopen. De pellets, ook wel houtkorrels genoemd, worden gemaakt door zaagsel en water onder hoge druk samen te persen. De kwaliteit van de houtpellets heeft grote impact op het rendement en de levensduur van de pelletkachel. Als je een pelletkachel gaat kopen, vraag dan altijd welke houtpellets geschikt zijn voor de kachel.

Bij de verbranding van sommige houtkorrels ontstaat chloorgas. Dit gas tast de branderpot en branderkamer van de kachel aan. Wij raden altijd aan om licht gekleurde houtkorrels als brandstof te gebruiken. Deze produceren minder chloorgas en werken minder vervuilend.

Een pelletkachel online kopen bij BlueSolid

Als je een pelletkachel online gaat kopen, raden we je allereerst aan om onze keuzehulp te doorlopen. De keuzehulp is gebaseerd op meer dan 10 jaar ervaring en expertise in de duurzame verwarmingsbranche. Op onze service & support pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen. Mocht je na het lezen van de service & support artikelen nog steeds vragen hebben, dan staat onze deskundige klantenservice voor je klaar. Wil je onze pelletkachels liever komen bekijken in onze sfeervolle showroom in Tolbert? Je bent van harte welkom.

Een pelletkachel als centrale verwarming

Het is mogelijk om een pelletketel als centrale verwarmingsbron te gebruiken. Op deze manier wordt je woning op een duurzame en geleidelijke manier verwarmd. Een pelletkachel CV wordt ook wel een moederhaard genoemd. De pelletkachel moederhaard zorgt ervoor dat de radiatoren door de hele woning worden gevoed met warmte. Dit brengt optimale comfort tegen lage energie kosten.