Hele woning verwarmen met een Pelletketel CV

Pelletketel CV Bespaar jaarlijks flink op de stookkosten met een pelletketel CV. Een dergelijke...
Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Pelletketel CV plaatsen

Een pelletketel CV hanteert min of meer dezelfde (behoorlijk schone) verbrandingstechniek als een pelletkachel CV. Een pelletkachel plaats je meestal in de woonkamer. Sfeer en stijl zijn hierbij extra emotionele argumenten, naast het rationele verhaal (besparing). Je ziet het gezellige haardvuur. Bij een pelletketel is dat niet zichtbaar. De ketelvariant plaats je dus eerder in de bijkeuken of garage.

BlueSolid krijgt weleens de vraag of zo’n pelletketel ook op zolder kan. Alles kan, maar praktisch is het niet per se. Houtpellets vormen de brandstof voor de energiebesparende ketel. Bij een pelletketel op zolder moeten die houtpellets ook naar boven. Dat tilklusje bevalt niet iedereen. Vandaar dat de bijkeuken of garage makkelijker is. Een pelletketel is een goed geïsoleerd en gesloten toestel. De ketel geeft zelf geen warmte af. De temperatuur in de gekozen ruimte blijft dus normaal.

Heet kraanwater, energiezuinig

De pelletketel voedt de radiatoren. Een financieel voordelige oplossing voor de centrale verwarming. Maar de ketel op houtpellets doet meer dan het huis verwarmen. Ook het kraanwater wordt hiermee verwarmd. Dit door middel van een platenwisselaar en modulerende pomp. Vervolgens kun je energiezuinig heet water gebruiken. Bijvoorbeeld om te douchen. Douchen via houtpellets!

Overigens is het verstandig om na te denken over aansluitingen op de pellet-CV. Mogelijk koppel je een zonneboiler of de vloerverwarming. Deze overwegingen spelen mee bij de uitvoeringen van het buffervat. Het buffervat slaat (heet) water op en vult dit aan na gebruik. Er zijn uitvoeringen zonder spiraal, met één spiraal en met twee spiralen. Kies de juiste uitvoering zodat het buffervat voldoende vermogen heeft.

Goedkope houtpellets

Zoals gezegd verwarmt een pelletketel CV via houtpellets. Deze samengeperste houtkorrels bestaan uit een speciale samenstelling. Het resulteert in een optimaal verbrandingsproces met een hoog rendement. Verhoudingsgewijs is het verwarmen op houtpellers stukken goedkoper dan verwarmen op gas. De kwaliteit van de houtpellets is daarin enorm belangrijk. De hoogwaardige houtpellets van BlueSolid zorgen voor een schoner, efficiënter verbrandingsproces en waarborgen de lange levensduur van de pelletketel. Onze houtpellets zijn goedgekeurd en gecertificeerd.

Aanbieding pelletketel CV Je bent op zoek naar een manier om je hele woning op een duurzame manier te verwarmen. Een pelletketel maakt dit mogelijk. Een pelletketel gebruikt geen gas, maar verbrandt houtpellets om de centrale verwarming te verwarmen. Deze houtpellets bestaan uit samengeperste houtsnippers. Hierdoor stook je 100% CO2 neutraal en bespaar je flink op je jaarlijkse stookkosten.

Op het eerste gezicht lijkt een pelletketel geen koopje, maar de prijzen zijn relatief gunstig. Een pelletketel CV gaat namelijk vele jaren mee. Al die jaren bespaar je fors op gas, wat leidt tot een positieve terugverdientijd. Als je het zo bekijkt, kun je spreken van een aanbieding. BlueSolid heeft decennia ervaring in de duurzame energiebranche en raadt de pelletketel CV van harte aan. Onze vertrouwde installateurs komen graag bij je langs.