Woonkamer verwarmen met een vrijstaande Pelletkachel

Vrijstaande Pelletkachel Een pelletkachel is een makkelijke manier om gasloos te verwarmen. Zo’n...
Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen

Producten 1-12 van 17

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 17

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Houtpellets voor de pelletkachel

De brandstof voor de kachel bestaat dus uit houtpellets. Deze korrels zijn gemaakt uit samengeperst zaagsel en water. Er zijn verschillende soorten kachels en houtpellets. Je wilt natuurlijk dat jouw kachel zo lang mogelijk meegaat. Koop daarom de goedgekeurde houtpellets van hoge kwaliteit bij pelletkachel-expert BlueSolid. Onze houtpellets zijn gunstig voor de lange levensduur van de kachel.

Het aanschaffen van lage kwaliteit houtpellets zonder keurmerk is riskant. Zo kan er extra veel chloorgas ontstaan. Dat is in grote hoeveelheden funest voor bijvoorbeeld de branderkamer. Hoge kwaliteit houtpellets mét keurmerk produceren veel minder chloorgas. De keuze is duidelijk.

Elektrische kachel, automatische dosering

Een traditionele houtkachel en een pelletkachel verschillen sterk van elkaar. Bij zo’n ouderwetse kachel moet je zelf aan de slag. Steeds weer dien je hout toe te voegen en te doseren. Een pelletkachel is aangesloten op het stroomnet. Het is eigenlijk een elektrische kachel. Het gevolg: een volledig automatische aanvoer en dosering van de houtpellets. Eén keer vullen en klaar.

Ook bieden de meeste moderne pelletkachels een wifipakketje. Hiermee sluit je de kachel aan op een mobiele app. Ideaal: verwarm vanaf een andere locatie alvast de hele woonkamer. Dat is lekker thuiskomen. Verder is er een milieuvoordeel. Houtpellets zijn perfect uitgebalanceerd. Het levert een schone en continue verbranding op. Bovendien is het rendement heel hoog. Dat bevalt wel!

Stijlvolle en sfeervolle pelletkachels

BlueSolid biedt de beste pelletkachels van Nederland. Dit zijn stijlvolle en sfeervolle pelletkachels voor elk interieur. Het vermogen verschilt per kachel. We bieden echte krachtpatsers en lichtere uitvoeringen. Een klassieke denkfout is dat meer vermogen per definitie beter is. Pelletkachels werken zo goed dat een laag vermogen vaak al toereikend is. Veel vermogen kan overbodig zijn.

Pelletkachel voor centrale verwarming

Een pelletkachel verwarmt de ruimte effectief en functioneert op zichzelf. Je kunt ook een pelletkachel CV aanschaffen en koppelen met je centrale verwarming. In dat geval is er sprake van een moederhaard. Die voedt de radiatoren in je hele huis met warmte. Daar hangt wel een andere investering aan. Toch is het nog steeds financieel zinvol, de terugverdientijd blijft behapbaar.