Pelletkachel met bovenafvoer

Afvoer pelletkachel bovenkant Bespaar ruimte met deze pelletkachels, waarbij de afvoer aan de...
Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Afvoer bovenzijde niet noodzakelijk

BlueSolid verkoopt overigens ook veel pelletkachels met de afvoer aan de achterzijde. Mogelijk vraag je je af waarom. Zo’n kachel staat tenslotte wel een stuk verder in de kamer. Dat is juist het ding: de pelletkachel fungeert als pronkstuk. Het gaat om een sfeervol en stijlvol object in het interieur. Daarom vinden kopers de afvoer aan de bovenzijde niet noodzakelijk, als ze genoeg ruimte hebben.

Pelletkachel houtrookvrij, nauwelijks rook

Voor een vlot verbrandingsproces is een goede afvoer essentieel. Bij zo’n proces komt trouwens nauwelijks rook vrij. Enkel bij de start (het aanzetten van de kachel) kun je kort wat rook bespeuren. Verder zou je haast kunnen spreken van een kachel die voortdurend houtrookvrij is. Wel de lusten, niet de lasten. Hiervoor dienen de afvoer én de houtpellets wel op orde te zijn (kies voor kwaliteit).

Pelletkachel bedienen

De installateur komt in actie om de pelletkachel succesvol te plaatsen. Dit vakmens houdt daarbij rekening met de technische eisen qua afvoer. Wanneer dat klusje klaar is, wordt het simpel. Het plug-and-play-principe geldt uiteindelijk ook voor pelletkachels. Stekker in het stopcontact en stel de gewenste temperatuur maar in. Ja, een pelletkachel brandt op houtpellets en dit ‘regel’ je elektrisch.

Automatische dosering houtpellets

Vergeet de ouderwetse houtkachel. Wat een gedoe was dat. Al dat hout wat je moet verzamelen. En dan zit je nog met rook en aanvoer. Je dient er steeds weer stukken hout bij te gooien. En de verbranding is niet steeds optimaal. Vervuiling ligt op de loer. Een schone pelletkachel brandt urenlang zonder menselijk handelen. De motor waarborgt een automatische dosering van de houtpellets.