Pelletkachel met achteraansluiting

Afvoer pelletkachel achterkant De getoonde pelletkachels op deze pagina hebben de afvoer aan de...
Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Alessia 6 Zwart
  Aanbiedingsprijs 695,- Normale prijs 865,-
 2. Norma Wit
  Vanaf 2199,-
 3. Artel Norma Zwart
  Vanaf 1995,-
 4. Artel Elite 98 Zwart
  Vanaf 2299,-
 5. Pelletkachel Easy Rood
  Aanbiedingsprijs 849,- Normale prijs 995,-
 6. Pelletkachel Easy wit
  Aanbiedingsprijs 849,- Normale prijs 995,-
 7. Pelletkachel Easy zwart
  Aanbiedingsprijs 849,- Normale prijs 995,-

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Afvoer pelletkachel

De pelletkachel dient zo goed mogelijk te worden aangesloten. De afvoer bepaalt mede het succes van de verbranding. Zo zijn de hoogte van de afvoer en afstanden tot omgevingsobjecten van belang. Onze erkende en ervaren installateur berekent dit soort afmetingen en afstanden. Zo zorgen we dat de afvoer aan de achterkant goed geregeld wordt. We stemmen alles af op een optimaal proces.

Pelletkachel en omgeving

Pelletkachels zijn veel milieuvriendelijker dan ouderwetse houtkachels. De brandstof (houtpellets) is stukken schoner. Er is geen rook en dus geen overlast. De pellets bestaan uit opgeschoond zaagsel en samengeperst water. Die brandstof brandt met een hoog rendement. Bovendien houdt BlueSolid bij de afvoer rekening met de wettelijke eisen. Zo waarborgen we afstanden tot erfgrenzen van buren.

Afvoer achterkant, pronkstuk

Bij meerdere pelletkachels begint de afvoer aan de achterkant van de kachel. Daardoor staat de kachel ongeveer 15 cm verder in de kamer. Dat vindt vrijwel iedereen oké. De kachel is tenslotte naast een duurzame verwarmingsbron ook een esthetisch pronkstuk. Een echte verrijking van de woonkamer. Een stoer object in het interieur, met sfeervol en ‘automatisch gedoseerd vuur’. De houtpellets vallen geleidelijk in de kachel. Je hoeft zelf niets te doen tijdens het brandproces.

Variant afvoer pelletkachel

BlueSolid biedt ook kachels met de afvoer aan de bovenkant. Bij beide varianten geldt dat een vakkundige installatie van belang is. Je weet dan dat je goed zit qua eisen aan de afvoer. Het genieten kan beginnen als alles is afgesteld en ingeregeld. Stekker in het stopcontact, plug-and-play. De pelletmotor draait namelijk op stroom. Je kunt de pelletkachel eveneens aansturen via een app (wifipakketje optioneel).