Webshop 24/7 open (warmtepompen, pelletkachels, enzovoort) • Snelle levering bij online bestellingen • Wachtlijsten en wachttijden bij contactaanvragen: er komen meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat • Houd rekening met wachtrijen in de showroom tijdens piekmomenten • Informeer jezelf vooraf: opties, tips en aankoopadviezen warmtepomp en aankoopadviezen pelletkachel • Onvoorbereid = kan niet in crisistijd • Blijf vriendelijk tegen de zeldzaam beschikbare experts.

Hoe bepaal ik het benodigde vermogen

Om het juiste vermogen (kW) te bepalen is het belangrijk om vooraf vast te stellen aan welke eisen en verwachtingen de pelletkachel moet voldoen. Ga je de pelletkachel als primaire verwarmingsbron gebruiken of als bijverwarming? 

Het juiste vermogen (kW) vaststellen 

Het is belangrijk om een pelletkachel aan te schaffen die het juiste vermogen heeft. ‘Hoe meer, hoe beter’ gaat in het geval van pelletkachels niet op. Het is zelfs belangrijker om een beslissing te maken op basis van het minimumvermogen van de kachel. 

De meeste kachels hebben een minimumvermogen van 2,5 kW. Het minimumvermogen is het vermogen dat een pelletkachel verbrandt wanneer de kachel in de laagste stand staat. Het is belangrijk dat het minimumvermogen toereikend is als verwarmingsbron. Een pelletkachel aanschaffen met te veel vermogen heeft als nadeel dat: 

> de pelletkachel meer pellets verbruikt door het hoge vermogen

> de kachel meer elektriciteit verbruikt

> de ruimte te snel te warm wordt 

Bereken het vermogen 

Er zijn veel factoren van invloed op het bepalen van het juiste vermogen, zoals de isolatiegraad van de woning bijvoorbeeld. Om los daarvan zelf het vermogen te berekenen kun je uitgaan van 1 kW vermogen per 25 m3 of 10 m2 (met een plafondhoogte van 2,6 meter). 

De onderstaande beslissingsboom geeft een goede tweede indicatie. Meer weten over het vermogen van pelletkachels? Bezoek onze showroom en laat je adviseren door onze pelletkachel specialisten.

Beslissingsboom pelletkachels. Bepaal welke kachel bij u pas

 

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.