Webwinkel 24 uur per dag geopend • Wij hebben voorraad! • Houd rekening met mogelijk langere levertijden (+1 of 2 extra week) vanwege de grote vraag en verwerkingstijd: er komen meer bestellingen binnen dan de reguliere verwerkingstijd toelaat • Informeer jezelf vooraf: opties, tips en aankoopadviezen warmtepomp en aankoopadviezen pelletkachel • Wachtlijsten en wachttijden bij Contact
Kosten besparing pelletkachel

Wat kan ik besparen met een pelletkachel

Mensen die interesse hebben in een pelletkachel vragen zich vaak af wat er bespaard kan worden op de energiekosten. Het antwoord op deze vraag kan per situatie sterk verschillen en begint bij het ontleden van de huidige energiekosten. Deze kosten zijn afhankelijk van het type brandstof en het stookpatroon.

Aardgas gebruikers

De meeste huishoudens in Nederland gebruiken aardgas in combinatie met een CV systeem. Vaak wordt het tapwater ook verwarmd met dezelfde aardgasketel. Een normaal gezin, dat in een gemiddelde woning woont, verbruikt tussen 1500-2000 kubieke meter gas per jaar. Als vuistregel kan worden aangenomen dat tapwater en koken voor een verbruik van ongeveer 500 m3 zorgen. Dit betekent dat gemiddeld tussen 1000-1500 m3 voor de verwarming wordt verbruikt.

Pelletkachel besparing

Welke vertrekken worden er verwarmd

Wanneer het gaat om het berekenen van een eventuele kostenbesparing, is het ook van belang om te weten hoeveel vertrekken er verwarmd worden. Indien hoofdzakelijk de woonkamer verwarmd wordt, is het raadzaam om te kiezen voor een pelletkachel die lokaal verwarmt. In dat geval kan worden aangenomen dat 80-90% van de verwarmingskosten overgenomen kunnen worden door de pelletkachel. De  gerealiseerde kostenbesparing kan dan liggen tussen de 250-450 euro. Wel moet de pelletkachel dan optimaal gebruikt worden.

Als de wens bestaat om meerdere vertrekken met biobrandstof te verwarmen, kan er gekozen worden voor een pelletkachel met kanalisatie of een moederhaard CV. Houd er wel rekening mee dat de investering van laatstgenoemde opties hoger ligt.

Pelletkachel Investering en terugverdientijd

Het moge duidelijk zijn dat de besparing op de huidige brandstof de basis is voor de terugverdientijd. Dit betekend ook dat hoe hoger de investering is van de pelletkachel hoe langer de terugverdientijd. Om deze reden is het ecnomische gezien erg belangrijk om de beste prijs kwaliteit verhouding pelletkachel te kiezen. Als de investering tehoog wordt zal het vele jaren duren voordat deze terugverdient is. Bij BleuSolid kunt u vele scherp geprijsde pelletkachels vinden met bewezen kwaliteit. Het is ook bekend dat met onze kachels de investering snel is terug verdient.

Andere brandstoffen

Als de huidige brandstof een andere is dan aardgas, ligt het rekenmodel volledig anders. Bestaat de huidige brandstof uit hout, dan hangt een eventuele besparing sterk af van het feit of het hout gekocht moet worden. Wanneer het hout namelijk gratis wordt verkregen, zal dat veel tijd en energie schelen en tijd is geld!

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.