Dit is de gewaardeerde pelletkachel die de ‘hitlijsten’ bestormt

Een modern pelletkachel-merk maakt een grote opmars. De uitstekende gewaardeerde nieuwkomer MeNext verrast vriend en vriend met een topnotering. Deze compacte pelletkachel behoort meteen tot de beste pelletkachels van Nederland.

MeNext Pelletkachel: stoer, stil en stijlvol

Stijlvol en subtiel, het design van de MeNext pelletkachel past naadloos in elk interieur. Deze kleine kachel heeft bovendien een bijzonder stoer uiterlijk. Een derde pluspunt is het geluid. Welk geluid? Precies! Deze kachel werkt stilletjes. Andere pelletkachels maken vaak meer geluid. Met de MeNext zit je er ‘zen’ bij. Het sfeerbeeld van het mooie vuurtje completeert het aantrekkelijke plaatje.

Pelletkachel met speciale motor

Meerdere pelletkachels hebben een gepulseerde motor. Die pulsen gaan gepaard met een zacht geluid. De MeNext volgt pelletkachel-koningin Julia Next met een speciale motor. Beide topkachels hanteren een continu draaiende pelletmotor (in stilte). Zo verdwijnen de pulsen en het geluid. Voor een stille pelletkachel zit je dus goed met de MeNext en Julia Next.

Julia en MeNext

De MeNext lijkt ergens op een lightvariant van de Julia. Julia heeft namelijk meer vermogen (8kW versus 5kW). Meer vermogen is niet altijd beter. Zeker in de wereld van de pelletkachels volstaat minder vermogen al snel. Dat komt omdat pelletkachels zelfs met laag vermogen de ruimte uitstekend kunnen verwarmen. Uiteraard speelt daarin ook de grootte van de ruimte een rol.

Afvoer pelletkachel: bovenkant

De MeNext heeft een bovenafvoer. Zo hoeft de kachel 15 cm minder ver de kamer in. Oftewel, een ruimtebesparende pelletkachel ten opzichte van pelletkachels met een afvoer aan de achterkant. Al met al is dit een keurige kachel voor een keurige prijs. Dankzij de gasbesparing is de investering snel terugverdiend.

Elektrisch, wifi en app

Een pelletkachel sluit je aan het op het stroomnet. In tegenstelling tot een traditionele houtkachel hoef je niet steeds weer hout aan te vullen en te doseren. Je vult eenmaal de houtpellets aan en dan doet ie voor de rest z’n ding (automatische dosering). Een wifipakketje om de kachel met een app te bedienen is optioneel.

MeNext pelletkachel, Dit is de gewaardeerde pelletkachel die de ‘hitlijsten’ bestormt